Украинските въоръжени сили казаха, че докато ситуацията в Източна Украйна

...
Украинските въоръжени сили казаха, че докато ситуацията в Източна Украйна
Коментари Харесай

Украйна: Нанесохме въздушни удари по руски позиции

Украинските въоръжени сили споделиха, че до момента в който обстановката в Източна Украйна остава като цяло непроменена, тази нощ те са нанесли няколко въздушни удара по съветски позиции в Южна Украйна, съобщи ДПА, заяви Българска телеграфна агенция.

" Украински хеликоптери поразиха скупчвания на противников сили в Херсонска област, а самолети поразиха хранилища за муниции в Николаевска област ", разгласи украинският общоприет щаб през днешния ден. Досега Украйна рядко използваше своите военновъздушни сили във войната поради съветското въздушно предимство, отбелязва ДПА. По информация от днешния отчет на украинския общоприет щаб за обстановката в Украйна още веднъж е бил открит надзор върху няколко села по границата сред Николаевска и Херсонска области и съветска контраатака в посока Лозово и Бяла Криница е била несполучлива макар съветската артилерийска и въздушна поддръжка.

Според разбор на " Института за проучване на войната " във Вашингтон украинските въоръжени сили са съумели да отхвърлен съветските военноморски сили от черноморското крайбрежие на Украйна. В резултат на това Руският черноморски флот в този момент организира интервенции на безвредно разстояние от към 100 километра от брега, което е отслабило натиска върху украинските пристанища. Анализът съответствува с оценка на обстановката на украинското министерство на защитата от през вчерашния ден, отбелязва ДПА.

На фронта в източната част на страната обаче обстановката продължава да е сложна за украинските сили и сражаващите се паралелно с проруските сепаратисти съветски сили наподобява са напът да завладяват град Светогорск в Донецка област. " Светогорск е на процедура освободен. И тече пречистване ", съобщи в свое изказване по малкия екран нощес водачът на самообявилата се Донецка национална република Денис Пушилин. Светогорск е от значимо значение поради намиращия се наоколо манастир Светогорска лавра, който е едно от най-важните съветски православни светилища, показва ДПА.

По-на запад съветски войски напредват към Славянск, друга основна съветска цел в Донбас, която е главната оперативна база за украинските въоръжени сили в района. Снощи съветникът на украинския президент Олексий Арестович предсказа, че на украинските сили в Донбас им следва " доста сложна седмица " и предизвести, че в най-лошия случай Северодонецк ще бъде високомерен от съветските сили и ще стартира блокада на Славянск.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР