Украинските сили твърдят, че са заловили модифициран танк Т-72, който

...
Украинските сили твърдят, че са заловили модифициран танк Т-72, който
Коментари Харесай

Украйна „залови“ модифициран руски танк за електронна война като трофей

Украинските сили настояват, че са заловили модифициран танк Т-72, който съветските войски са употребявали за радиоелектронна битка с дронове.

Руският танк Т-72, прочут още като „ Цар “ е бил модифициран, с цел да се оправи с провокациите, които оферират украинските безпилотни дронове (FPV) на фронтовата линия.

Преди няколко дни украинските сили са забелязали и подхванали офанзива против Т-72. Съобщава се, че той е съумял да противодейства на редица FPV, настоящи в региона.

Залавянето на T-72

60-та механизирана бригада на украинските сили, работеща в коалиция с бригада „ Азов “ и 95-та бригада на Въздушно-щурмовите сили е нанесла удар с FPV, който е съумял да нанесе обилни вреди на „ Цар “.

По време на боевете, съгласно изказванията на „ Азов “ по-голямата част от екипажа на танка и другите транспортни средства са съумели да избягат, до момента в който десетки съветски бойци са били убити. Освен Т-72, под ударите на офанзивата попада и съветски бронетранспортьор БТР-82.

От „ Азов “ също по този начин обявиха, че руснаците са оставили „ Цар “ в „ годно за придвижване положение “, който е бил взет във притежание от украинските сили като „ трофей “.

Вътрешността на модифицирания танк разкри електронните съоръжения, които са били жестоко закрепени.

Руски контрамерки против FPV

Продължаващата война докара до несъразмерна приложимост на безпилотни летателни апарати. Руските сили са изключително изтормозени от тактическите и спонтанните безпилотни летателни апарати на Украйна, които са ориентирани против войските и инфраструктурата на Русия.

Неотдавна в Украйна беше видян и неповторимо изглеждащ съветски танк с в допълнение стоманено приспособление, наподобяващо заслон върху него. Контрацепцията, която явно е направена от стомана, се употребява като контрамярка за отбрана на танка от украинските FPV дронове.

Изглежда, че приспособлението може съществено да ограничи интервенциите и ситуационните качества на танка, само че това може да е обезверен опит да се избави транспортното средство от FPV.

Дроновете и тяхната мощ във войната

Неотдавнашната офанзива на Украйна против съветски цех за дронове наподобява е била осъществена благодарение на преоборудван занимание аероплан Aeroprakt A-22. Произвеждани на място в Украйна, тези свръхлеки самолети дребна част от по-конвенционалните муниции с огромен обхват, като да вземем за пример крилатите ракети.

Освен това Русия упрекна Украйна, че е направила офанзива с дрон против атомната електроцентрала в Запорожие. Руската корпорация за нуклеарна сила „ Росатом “ упрекна украинската войска, че е направила серия от набези против атомната електроцентрала, която е под контрола на съветските сили.

Международната организация за атомна сила (МААЕ) също удостовери, че е имало нахлуване на територията на атомната електроцентрала, макар че то не е довело до обилни вреди на централата. Украйна отхвърляше да е взела участие в нападението против АЕЦ-а и обвиняваше Русия, че е направила инсценирана офанзива.

Какъвто и да е казусът, успеваемостта на войната с безпилотни дронове не може да бъде сложена под подозрение в днешния ден. Освен това в бъдеще и двете страни ще одобряват още такива ограничения против дроновете, до момента в който войната продължава.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР