Украинските сили са спрели руското настъпление край източния град Авдеевка,

...
Украинските сили са спрели руското настъпление край източния град Авдеевка,
Коментари Харесай

Украйна спря руските сили край Авдеевка, но те се прегрупират южно от града

У краинските сили са спрели съветското нахлуване край източния град Авдеевка , завзет от Русия предишния месец, само че войските на Москва се прегрупират в регион на юг от града, съобщи Ройтерс, като се базира на изказвания на украинския боен представител Дмитро Лихови.

(*Видеото е архивно - Русия овладя и коксовия цех край Авдеевка)

Превземането на Авдеевка предишния месец сътвори за Русия буферна зона в региона на Донецка област от към 20 км на изток и накара съветския президент Владимир Путин да съобщи, че силите на Москва ще продължат да напредват.

Миналата седмица съветското министерство на защитата разгласи, че силите му са завзели нови села край Авдеевка.

Военният представител на Украйна Дмитро Лихови сподели пред украинската телевизия, че съветските сили отчасти управляват още две села, само че настъплението им е било спряно.

Пред радио " Свобода Украйна " Лихови съобщи, че съветските сили се концентрират по-нататък на юг, към село Новомихайловка, където те " трансферират подкрепления от далечния гръб на Русия ".

В региона имаше 30 набези тази неделя спрямо 20 офанзиви покрай Авдеевка, добави Лихови. " Но нашата отбрана се държи ", сподели той.

" Врагът прави големи старания, само че не реализира никакъв прогрес ", означи украинският боен представител, представен от Ройтерс.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР