Украинските сили продължават да удържат позициите си в района на

...
Украинските сили продължават да удържат позициите си в района на
Коментари Харесай

Украинските сили: Удържаме позициите си в Бахмут

Украинските сили не престават да удържат позициите си в региона на Бахмут в Донбас, разгласи генералният щаб в Киев. Градът обаче е под непрестанно усилващ се взлом от руснаците. 7-месечната борба там се трансформира в най-кръвопролитната от началото на тази война.
Прочетете още
Руска ракета е поразила нощес 5-етажна жилищна постройка в Запорожие, в южната част на Украйна. Най-малко 4 са жертвите.

Днес управляващите в граничещата с Украйна Брянска област в Русия оповестиха, че украински диверсанти са атакували две села там. От Киев отвърна президентският консултант Михайло Подоляк с думите, че това е “класическа преднамерена провокация ”, с която Москва цели да сплаши руснаците и да оправдае експанзията си против Украйна и растящата беднотия в Русия.

Отговорност за нападението поеха в това време бойци от Руския доброволчески корпус, които настояват, че водят война на страната на Украйна. Нападението докара до смяна в графика на президента Владимир Путин.

Губернаторът на Брянска област Александър Богомаз съобщи, че диверсантите са обстреляли автомобил в село Любечане. Шофьорът е умрял на място, 10-годишно момче е било ранено. Детето е откарано в болница, където му е оказана нужната помощ. Заради нападението беше анулирано днешното посещаване на президента в Пятигорск, където трябваше да открие “Годината на педагога и наставника ”. Путин се обърна към участниците в събитието по видеоконферентна връзка и дефинира офанзивата в Брянск като “поредния терористичен акт и следващото закононарушение ”.

" Проникнали са на граничната територия и са разкрили огън по жителите. Видели са, че това е елементарен автомобил, в който пътуват граждани и деца. Обикновена “Нива ”. Открили са огън по тях ".

Путин уточни, че точно такива хора са си сложили задачата да лишат руснаците от тяхната историческа памет, обичаи и език.

По-рано в обществените мрежи беше публикуван видеоклип, на който се виждат двама въоръжени мъже пред медицинския пункт в село Любечане. Единият от тях споделя, че Руският доброволчески корпус е минал границата на Руската федерация и прибавя.

" Ние не водиме война с жителите и не убиваме невъоръжени хора. Имайте го поради. Дойде време елементарните хора в Русия да схванат, че не са плебеи. Вдигайте се на протест! Сражавайте се! "

Мъжът, който говори на видеото беше разпознат като Денис Капустин, на 36 години, създател на така наречения Руски доброволчески корпус. Известен е с крайнодесните си възгледи. В предишното е взел участие във футболната агитка на московския ЦСКА и е провел свободни боеве.

Междувременно от Федералната работа за сигурност оповестиха, че дружно с военните организират интервенция по ликвидирането на “нарушилите държавната граница въоръжени украински националисти ”.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР