Украинските сили напредват в граничната зона на Донецко-Запорожката област и

...
Украинските сили напредват в граничната зона на Донецко-Запорожката област и
Коментари Харесай

ISW: Украинските части напредват южно от Бахмут

Украинските сили напредват в граничната зона на Донецко-Запорожката област и в западната Запорожка област, оповестяват от Института за проучване на войната.

Те могат да се похвалят и с извоювани територии южно от Бахмут . На геолокирани фрагменти, оповестени на 9 септември, се вижда по какъв начин украинските сили напредват северозападно от Новомайорске (18 км югоизточно от Велика Новосилка) по границата на Донецка и Запорожка област.

Според съветски източници през последните няколко дни боевете са се ожесточили. На спомагателни геолокационни фрагменти, оповестени на 9 септември, се вижда по какъв начин украинските сили напредват североизточно и източно от Новопрокопивка (13 км южно от Орихов) и западно от Вербове (20 км югоизточно от Орихов) в западната Запорожка област.

Украинският общоприет щаб заяви, че неговите бойци са постигнали триумфи южно от Роботине (10 км южно от Орихов).

Близък до Кремъл съветски блогър, коментиращ военните дейности, уточни, че украинските сили са принудили съветските да се изтеглят от Андриевка (9 км югозападно от Бахмут), а различен известен блогър съобщи, че Андриевка към този момент е оспорвана " сива зона " .

Украински публични източници потвърдиха, че украинските сили са постигнали прочут триумф южно от Клишчиевка .
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР