Украинските сили нанесоха втори ракетен удар по кримския град Севастопол

...
Украйна в събота сутринта нанесе втора ракетна атака срещу Севастопол
Коментари Харесай

Украйна в събота сутринта нанесе втора ракетна атака срещу Севастопол на окупирания Кримски полуостров, каза служител, назначен от Русия, ден след нападение срещу централата на Черноморският флот на Русия, при който изчезна военнослужещ, а основната сграда тлееше.

Севастопол беше поставен под въздушна тревога за около час, след като отломки от прихванати ракети паднаха близо до кея, написа губернаторът Михаил Развожаев на приложението за съобщения Telegram. По-късно той добави, че още един фрагмент от ракета е паднал в парк в северен Севастопол, части от който е трябвало да бъдат отцепени. Движението на фериботи в района също беше спряно и по-късно възобновено.

Силни взривове бяха чути и близо до Вилне в Северен Крим, последвани от издигащи се облаци дим, според проукраински новинарски канал Telegram, който съобщава за развитието на полуострова. Крим, незаконно анексиран от Русия през 2014 г., е честа мишена за украинските сили, откакто руският президент Владимир Путин нареди пълномащабно нахлуване в Украйна през февруари 2022 г.

на срещата им в Белия дом в четвъртък, че САЩ ще дадат на Украйна балистични ракети ATACMS с голям обсег, съобщиха източници за CBS News в петък.

ATACMS — Армейска тактическа ракетна система — има обсег до 190 мили и може да бъде изстреляна от мобилните ракетни установки HIMARS, които украинската армия вече има получени.

Ракетите ще позволят на украинската армия да нанася удари по руските линии за доставки и командни пунктове далеч отвъд фронтовите линии.

Американските служители се отказаха да изпратят ракетите в Украйна от опасения, че извличането от запаси може да подкопае военната готовност на САЩ и от възможността Русия да разглежда този ход като ескалационен.

Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР