Украинските части са напреднали на няколко километра и са си

...
Украинските части са напреднали на няколко километра и са си
Коментари Харесай

Украинската контраофанзива: Спяхме върху трупове

Украинските елементи са напреднали на няколко километра и са си възвърнали няколко села. Но огромни триумфи в контраофанзивата към този момент няма, показва АРД. Метежът на Пригожин по този начин и не докара до промени в този проект.

Руските минни полета са прекомерно плътни, сподели по уикенда пред публицисти украинският президент Володимир Зеленски. " Хората не могат просто да бъдат изпратени на гибел, единствено тъй като желаеме да реализираме нещо преди срещата на върха на НАТО, тъй като някой от съдружниците не е уверен, че с съображение поддържа Украйна. Това е политика. Но ние тук сме в същинския живот, в който водим същинска война. За страдание на доста висока цена. "

Главнокомандващият украинските въоръжени сили военачалник Валерий Залужни също изрази отчаяние във връзка прекомерно високите упования на Запада - за постигането на по-бърз прогрес са нужни съвременни бойни самолети. Но на Украйна ѝ се постанова да реализира контраофанзивата без изтребители F-16. 

Интензивни борби без осезателен прогрес

Валери Маркус, командирът на една украинска част, която се пробва да пробие съветските отбранителни линии на юг, оповестява в Телеграм, че се водят яростни боеве. " Принудени сме и тази нощ още веднъж да останем на същите позиции. Окопите са тесни и цялостни с трупове на руснаци. Опитахме се да поспим, с цел да си починем - наложи ни се да спим върху трупове ", цитира АРД неговите думи.

Постигнатите досега триумфи са прекомерно скромни в подтекста на поставените цели от украинското държавно управление, отбелязва немската обществено-правна медия, визирайки възвръщането на всички окупирани от Русия територии. На украинците им остават към 20 км до град Токмак, към 70 км до Мелитопол. Възвръщането на тези два града би било забележителен триумф за украинците на юг.

Офанзивата стартира без превъзходство във въздуха

Това е най-голямата борба в Европа от Втората международна война насам, споделя пред АРД украинският специалист по сигурността Михайло Самус. " Ако някой от запад каже: О, офанзивата върви прекомерно постепенно, ще отговорим - да, добре. Ако имахме F-16, щеше да стане по-бързо. Но нямаме. " Това лято главната задача е да бъдат пробити съветските отбранителни линии, споделя още Самус. Той е уверен, че през идната година с F-16 и ATACAM ще бъдат освободени всички окупирани територии, в това число Крим.

Украйна започва контраофанзивата без да разполага с превъзходство във въздуха, показва АРД. А това съгласно мнозина специалисти е извънредно - множеството военни не биха почнали акция при такива условия.

Но Украйна просто не е  имала избор, считат мнозина. Колкото по-дълго се чака, толкоз повече време за подготовка ще се обезпечи на съветските военни. Въпреки това Михайло Самус е оптимист - съгласно него през идната година войната може да завърши.

Вижте и тази изложба на Дъждовни води: 

Източник: dw.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР