Украински военноморски дронове атакуваха и потопиха два скоростни руски десантни

...
Украински военноморски дронове атакуваха и потопиха два скоростни руски десантни
Коментари Харесай

Украински морски дронове потопиха два руски десантни катера до Крим

Украински военноморски дронове нападнаха и потопиха два скоростни съветски десантни катера до Кримския полуостров, заяви в петък военното разузнаване на Украйна, представено от Ройтерс и БНР.

Засега няма коментар от страна на Русия, която окупира полуострова през 2014 година и чийто черноморски флот е със седалище в кримския град Севастопол.

В първичното известие на украинското военното разузнаване се показва, че двата дребни съветски кораба-амфибии са били изумени през нощта.

Атаката против двата корабае била осъществена в залива Вузка, на западната страна на полуострова. Единият десантен транспортен съд е разпознат като прователен съд от клас " Акула ", а другият - от клас " Серна ".

" Резултатите от разузнаването, осъществено на 10 ноември 2023 година покрай залива Вузка във краткотрайно окупирания Крим, демонстрират, че след нахлуване от военноморски дронове са унищожени два дребни съветски десантни кораба “, се споделя в известието, в което се добавя: " В резултат на офанзивата и двата кораба потънаха на дъното, " Акулата " незабавно, а " Серна " след опити да бъде избавен. "

Украинските военни споделиха още, че корабите са били с екипаж и натоварени с бронирани транспортни средства.

От Киев припомнят, че някои кораби на съветския флот са се преместили от Севастопол след неотдавнашните украински офанзиви.

В последните бойни известия от съветска страна организация РИА цитира съветското министерство на защитата, че противовъздушна защита е свалила два украински дрона над Крим и един над региона на Тула южно от Москва рано в петък. Ройтерс не може да ревизира тази информация.

Междувременно украински публични лица оповестиха, че съветска артилерийска пукотевица и офанзиви с дронове са умъртвили трима души и са развалили инфраструктура, електропроводи и газопровод в областите Днепропетровск и Херсон.

По време на опитите да завладее град Авдеевка в Донецка област, Русия е изгубила над 100 танка, 250 бронирани машини, към 50 артилерийски системи и 7 самолета Су-25. Това заяви главнокомандващият на Въоръжените сили на Украйна Валерий Залужни. Загубите в жива мощ на руснаците са към 10 000, показва още Залужни.

Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР