Украински военен завод край Киев, произвеждащ ракети, за които се

...
Украински военен завод край Киев, произвеждащ ракети, за които се
Коментари Харесай

Отмъщението на Русия: Удариха украински завод за производство на ракети край Киев

Украински боен цех край Киев, произвеждащ ракети, за които се твърди, че са употребявани за поразяване на съветския крайцер " Москва ", е отчасти опустошен след съветски удари през нощта, оповестява Агенция Франс Прес, представена от БНР.

Цех и административната постройка на завода " Визар ", който се намира край киевското интернационално летище " Жуляни ", са претърпели обилни вреди.

По-рано Русия заяви, че с ракети " Калибър " е поразила боен обект в покрайнините на Киев, където са създавани зенитни и противокорабни ракети.

Руският удар идва ден, откакто Украйна разгласи, че с ракети " Нептун " е поразила флагмана на съветския Черноморски флот " Москва ", който по-късно потъна. Според изказване на държавната оръжейна компания " Укроборонпром " тъкмо в цех " Визар " се създават ракети " Нептун ".

Москва отхвърляше крайцерът да е бил удрян с ракети и твърдеше, че е избухнал пожар на борда. Със сегашните удари обаче на процедура Русия признава украинските попадения.

Броят и мащабът на ракетните удари по цели в Киев ще бъдат увеличени в отговор на каквито и да е терористични офанзиви или бойкот на съветска територия. За това предизвести представителят на съветското министерство на защитата ген.-майор Игор Конашенков, представен от Българска телеграфна агенция.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР