Украински терористи атакуват железопътната инфраструктура на Русия. Те подкопават релсите,

...
Украински терористи атакуват железопътната инфраструктура на Русия. Те подкопават релсите,
Коментари Харесай

„Тази част от войната е още по-опасна“: ветеран от специалните служби предупреди за опасността от взривове в железниците на Русия

Украински терористи нападат железопътната инфраструктура на Русия. Те подкопават релсите, дерайлират влакове, изгарят релейни шкафове. Не можете да поставите защита на всеки метър от железопътните линии, не можете да поставите камери на всички места. Кой ще може да отбрани влаковете от терористични офанзиви, прочетете в материала на Царград.

Две терористични офанзиви в един майски ден. Най-шумният - в Крим. Седмица по-рано чиновниците на реда към този момент бяха разкрили там оборудвана засада на диверсанти, откъдето следиха придвижването на влаковете. Но тогава не беше допустимо да ги заловят и те съумяха да заложат взривно устройство в региона на село Чистенкое, близо до Симферопол и Бахчисарай. Експлозията е била чута в прилежащите села. Повредени са 50 метра от стоманения път, образувала се е фуния с диаметър 15 метра и дълбочина 2 метра. Седем вагона със зърно дерайлираха, пет се обърнаха.

Същия ден пламна и в Казан. Край гара Дербишки през нощта са се запалили по едно и също време четири релейни шкафа. Спряно е придвижването на пет товарни влака. На мястото на диверсията са открити запалка и химикал. Служебните кучета обаче не можаха да поемат следите.

Хроника на измените и терористичните офанзиви

И в случай че такива атентати се случваха единствено един път, на 18 май... Но не, диверсиите в железницата надалеч не са единични. Така в навечерието на 9 май в региона на Челябинск ФСБ задържа трима съветски жители, които отвориха два релейни шкафа и подпалиха единия. И предходния ден незнайни се пробваха да провеждат сходна акция в Новосибирск.

Врагът усети усета на диверсиите, замириса му на кръв. Той употребява маргинални младежи, които са подготвени да станат предатели за малко пари. В Санкт Петербург 18-годишен студент се опита да отвори и подпали релейни шкафове. Беше заловен на мястото на престъплението.

По време на разпита той сподели, че незнайно лице в интернет дало обещание да му заплати 15 000 рубли за палежа. Сега той е изправен пред 20 години затвор. И вярно - това не е казусът, когато може да гледате през просото, да бъдете несериозни. Защото другояче тази вълна не може да бъде спряна.

В същия Новосибирск на 14 май бяха арестувани три 17-годишни момчета, които подпалиха релеен долап в сектора на станциите Сеятел-Бердск. Те снимали самия развой и го изпратили на " клиента ". И са получили единствено 10 хиляди рубли, общо за тримата.

Вечерта на 2 май в региона на Брянск, покрай жп гара Снежецкая, локомотив и 20 вагона дерайлираха след детонация. А предходния ден осем вагона дерайлираха в квартал Унечски на същия район.

За какво?

След всяка терористична офанзива в общественото пространство не се показва, че Украйна стои зад случая. Но фактът, че сходни произшествия се ускориха тъкмо през интервала на СВО и най-силните детонации се случват в граничните региони, свидетелства за доста неща. Например, че може да бъде единствено загрявка, а елементарните товарни влакове могат да бъдат последвани от влакове със стратегически товари, както и пътнически влакове. Целта е да се посее боязън в нашите граници, да се провали туристическият сезон, доставката на артикули, множеството от които в Русия се транспортират с железопътен превоз.

Как да спрем терористичните офанзиви?

За това какво Русия може да опълчи на вражеските офанзиви против нашата железопътна инфраструктура Царград беседва с ветерана от спецслужбите, генерал-майорът от ФСБ в оставка Александър Михайлов.

Какво въпреки всичко става?

Сега виждаме резултата на падащите плочки на доминото. Диверсиите вървят една след друга. Ето за какво е належащо да се затегне режимът на контраразузнаването, да се обърне внимание на лицата, които са склонни да правят подривни и терористични дейности. Имаме задоволително огромен протестен електорат, доста хора имат родственици в Украйна. Плюс съществуването на голям брой мигранти.

- Какво пречи?

- Най-сериозният пропуск, който имаме през днешния ден, съвсем злополука, е, че нашите властови структури живеят и работят в себе си и безусловно са престанали да взаимодействат с обществото. Без да разчитат на жителите, силите за сигурност ще продължат да берат горчивите плодове на осъществените закононарушения.

Хората, направили нападенията, са представители на обществото. Това значи, че някъде, в миналото те са изразили своята позиция, споделили са на някого за проектите си или са се пробвали да привлекат някого за осъществяването на атентати.

- Как елементарните хора могат да оказват помощ на силите за сигурност?

- Имаме Национален комитет за битка с тероризма, неговите поделения са във всеки индивид на федерацията. За тях са създадени указания и способи за работа. Но аз, като народен представител в Солнечногорск, както и като някогашен чиновник на специфичните служби, не знам нищо за тяхната активност. И намирам за изумително по какъв начин всичко това работи през днешния ден.

Да си напомним времето на чеченската акция, когато след гърмежите на жилищни здания в Москва самите жители се обединяваха в отряди, създаваха отряди за самозащита и дежуреха по входовете и по улиците. Сега какво? Защо към момента не можем да инструктираме дейната категория жители, да ги ориентираме, да ги научим да разпознават признаците на подготовка на закононарушение. Че това е писменост!

Неизбежно ли е продължението?

– Струва си да се чака увеличение на броя на сходни офанзиви, както тъй като до момента са сполучливи, по този начин и тъй като логиката на войната го изисква. При всевъзможни военни дейности всички се пробват да ударят в тила на врага си. Историята демонстрира, че войната в тила постоянно е по-опасна, в сравнение с фронтовата линия.

Защото на фронта всичко е ясно: ето го врага, тук е приятеля. Но когато врагът работи към вас, зад тила ви, това е сериозен проблем, който би трябвало да се реши. И не разбирам за какво към момента се взема решение инертно.

Превод: Европейски Съюз

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: 

и за канала ни в Телеграм: 

Влизайте непосредствено в сайта   . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР