Украински пилоти успешно са тествали шведските изтребители миналата есенУкрайна може

...
Украински пилоти успешно са тествали шведските изтребители миналата есенУкрайна може
Коментари Харесай

Saab: Изтребители Gripen могат да бъдат изпратени в Украйна много бързо

Украински водачи сполучливо са тествали шведските изтребители предходната есен

Украйна може да получи шведски изтребители JAS 39 Gripen доста по-бързо, в сравнение с считат специалистите. Това съобщи маркетинг шефът на Saab Микаел Францен в коментар пред профилираното издание . 

„ Ние сме изцяло съгласни с това, което беше препоръчано от шведското държавно управление по този въпрос “, сподели Микаел Францен, основен маркетинг шеф на компанията.

„ Очакваме, че в случай че такова решение получи утвърждение от шведското държавно управление, процесът за изпращане на самолета в Украйна ще бъде много бърз. В момента се движим в вярната посока “, добави той.

„ Има огромен напън, приближаващ от вътрешната страна и отвън Швеция, да изпратим Gripen и ние сме подготвени да ги предоставим, в случай че бъде взето решение по този въпрос “, сподели Францен.

Представители на Saab потвърдиха пред Defense News, че украински водачи сполучливо са тествали шведските изтребители предходната есен.

Според Юси Халметоя, някогашен водач на Gripen и консултант по въздушните интервенции на Saab, образованието на водач по какъв начин да ръководи самолета е елементарно, само че е належащо повече време, за асимилиране на ефикасното потребление на бойните системи.

„ Средно са нужни сред 4-6 месеца, с цел да се образова водач да употребява изтребителя Gripen JAS39 в стеснен набор от задачи като въздух-въздух и отвън образен обхват “, сподели той пред Defense News.

„ Едно от първичните провокации, които могат елементарно да бъдат преодолени, са езиковите бариери, само че да ги научите по какъв начин да поддържат самолета и да употребяват неговите оръжия, както и верните тактики, техники и процедури, е по-трудно “, добави той.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР