Украински официални лица заявиха във вторник, че руската армия изглежда

...
Украински официални лица заявиха във вторник, че руската армия изглежда
Коментари Харесай

Украйна твърди, че Русия изпраща по-малко войски в битката за Авдеевка

Украински публични лица обявиха във вторник, че съветската войска наподобява изпраща по-малко войски и по-малко съоръжение в борбата за разрушения източен град Авдеевка, предава " Ройтерс ".

Украинският боен представител Александър Щупун сподели, че е имало по-малко наземни набези и по-малко въздушни удари против Авдеевка , град с предвоенно население от към 32 000 души. Сега остават към 1500 поданици.

" Руските окупационни сили понижиха броя на наземните и въздушните офанзиви, макар че към момента нарушават разпоредбите на войната, като стрелят по медицински екипи и евакуационни транспортни средства ", сподели Щупун пред националната телевизия. Русия отхвърля сходни обвинявания.

" Нашествениците не се отхвърлят от проектите си да обкръжат Авдеевка. Днес бяха отблъснати осем офанзиви. "

Ръководителят на военната администрация на Авдеевка Виталий Барабаш сподели, че боевете обгръщат промишлен регион и украинските сили държат позициите си . Основни укрепления бяха издигнати, откакто финансираните от Русия сепаратисти превзеха за малко Авдеевка през 2014 година

" Врагът продължава да натиска нашите момчета ", сподели той пред радио НВ. " Основният фокус за тях са дроновете. И още веднъж дроновете. "

Украинската войска сподели, че също по този начин е имало скок в броя на съветските офанзиви против близката Маринка, град, контролът над който се оспорва от месеци.

Русия рядко загатва Авдеевка в ежедневните си военни актуализации. В последната актуализация на съветското министерство на защитата се загатва, че неговите войски нападат села южно от Авдеевка, само че дава малко детайлности.
 Дронове още веднъж летят по Украйна
Дронове още веднъж летят по Украйна

Военните подсетиха да не се снима

Източните райони на Украйна остават в центъра на бавното придвижване на Русия в съвсем 21-месечна война, откакто войските на Москва не съумяха да се придвижат към столицата Киев в дните след нашествието.

На юг съветските сили също са в черноморския град Одеса, споделиха районни чиновници. Няма данни за нанесените вреди.

В южната част на Херсонска област съветското министерство на защитата съобщи, че морската пехота " стопира всички опити на въоръжените сили на Украйна да извършат десанти на островите Днепър и левия (източен) бряг на река Днепър ".

Проруски блогъри споделиха, че съветските сили са преследвали украинските сили покрай село Кринки, покрай блата на източния бряг нагоре по реката от град Херсон.

Русия изтегли силите си от града и западния бряг на Днепър в края на предходната година, само че обстрелва следени от Украйна местности от позиции на отсрещния бряг.

Украинският боен анализатор Павло Норожни сподели пред радио NV, че силите на Киев са открили плацдарм при Кринки и настъпват към по-големия град Олешки на юг.
 Русия свалила три украински дрона над Крим
Русия свалила три украински дрона над Крим

" Беше осуетен опит на киевския режим да извърши терористична офанзива "
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР