Украински официални лица признаха в събота, че продължаващата контраофанзива в

...
Украински официални лица признаха в събота, че продължаващата контраофанзива в
Коментари Харесай

ISW: Украйна цели по-скоро победа над руските войски, а не връщане на територии

Украински публични лица признаха в събота, че продължаващата контраатака в южната част на страната е интервенция, ориентирана към разгромяване на съветските сили и логистика, а неотложно възобновяване на огромни сектори от територия.

Това е декларирал съветникът на украинския президент Олексий Арестович пред Wall Street Journal.

Това написа организацията " Институт за проучване на войната " (ISW) в следващия си отчет за хода на военните дейности в Украйна. 

Изявлението на Арестович повтаря оценката на ISW, че продължаващата контраатака евентуално няма да докара до незабавни победи.

Кремъл може да ускори напъните си за цензурата измежду съветските милблогъри и военни репортери , които отразяват войната в Украйна. Руските управляващи арестуваха и по-късно освободиха известния съветски блогър Семьон Пегов на 2 септември. Пегов е умел боен публицист и WarGonzo има необятни връзки с съветската войска и достъп до съветските военни интервенции в Донбас през 2014 година, Сирия през 2015 година и Украйна през 2022 година
 ISW: Обществената поддръжка за войната в Русия постепенно, само че последователно понижава
ISW: Обществената поддръжка за войната в Русия постепенно, само че последователно понижава

Според социологическо изследване, извършено в Русия, 44% от интервюираните са за мирни договаряния сред Русия и Украйна

Украинските сили са траяли позиционните боеве по фронтовата линия Херсон-Николаев и на 3 септември. Южното оперативно командване на Украйна заяви за удари против съветски позиции в неопределени региони.  Руските сили са засилили административния и полицейски режим в окупираните региони към река Днепър и са траяли да обстрелват украински позиции и да правят разследващи излети.

Украински публични лица поддържат апелите си за оперативно безмълвие към развиването на украинските офанзиви на юг.

Украинските сили са направили н пъкъл 22 въздушни удара и 400 артилерийски задачи . Съобщава се, че тези удари са поразили команден и бдителен пункт на съветската 205-та обособена мотострелкова казашка бригада в Снигуровка (на към 60 км източно от град Николаев, покрай границата на Херсон и Николаевска област), съветски пункт покрай Козацке (около 55 км източно от Херсон Град и през река Днепър от Нова Каховка), три склада за муниции в Херсонска и Бериславска област и два пункта за доставка на муниции на неопределени места.

Украинският общоприет щаб означи също, че украинската авиация е направила над 40 полета в поддръжка на наземни детайли , които са унищожили неустановен брой съветски командни и контролни пунктове, хранилища за муниции, системи за логистична поддръжка и региони на съсредоточена работна мощ. Украинският общоприет щаб по-специално разгласява фрагменти на украинските Bayraktar TB2, които унищожават съветски танкове Т-72 в неуточнено място по южната ос, което може да е показателно за цялостния непълен потенциал на съветската противовъздушна защита в Херсонска област.

 ISW: За Русия става все по-трудно да провежда референдуми в окупираните територии
ISW: За Русия става все по-трудно да провежда референдуми в окупираните територии

Украйна продължава да пази оперативна тишина за контранастъплението

Руското министерство на защитата (МО) продължи да твърди , че украинските сили не са съумели да открият позиции по границата Херсон-Николаев. Според него, съветските войски не престават да нанасят вреди на украинските войски и техника и от ден на ден украински военни дезертират. Руската противовъздушна защита е прехванала сполучливо украински ракети, снаряди и опити за удари над разнообразни региони на Южната ос.

Руските управляващи не престават да набират и изпращат доброволчески батальони в Украйна. Местни медии оповестиха, че казашкият доброволчески батальон " Ермак ", основан в Оренбургска област, се е разположил на финален плацдарм покрай границата с Украйна на 2 септември. Ръководителят на Чеченската република Рамзан Кадиров заяви, че чеченският 78-ми мотострелкови полк (подчинен на Южния 42-ра мотострелкова дивизия на боен окръг) е приключил образуването си на 3 септември.

Украинският общоприет щаб заяви на 3 август, че Кремъл е наредил на Руските железници да събере до 10 000 нови претенденти за краткосрочни контракти за военна работа измежду своите цивилни чиновници.

Тези старания съставляват по-нататъшни опити на съветските управляващи да употребяват съществуващите структури, с цел да принудят руснаците да подписват краткосрочни контракти, без да се постанова да правят обща готовност.
 ISW: Украйна резервира оперативна тишина за контранастъплението
ISW: Украйна резервира оперативна тишина за контранастъплението

Русия ще употребява първия образователен ден за изтриване на украинската еднаквост в окупираните региони

Руските окупационни управляващи не престават да се приготвят за референдуми за анексиране. Ръководителят на украинската Херсонска област Ярослав Янушевич съобщи, че окупационните управляващи вървят от врата на врата в жилищните региони на Велика Лепетиха, Херсонска област (на левия бряг на река Днепър) и принуждават цивилни да попълнят въпросници, с цел да получат съветски паспорт. 

Окупационната изборна комисия на Запорожка област разгласи, че е получила съоръжение за гласоподаване, като кабини за гласоподаване и транспарантни урни, за по-нататъшна подготовка за референдума за анексиране на Запорожка област.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР