Украински официални лица потвърдиха, че Русия използва ирански безпилотни самолети

...
Украински официални лица потвърдиха, че Русия използва ирански безпилотни самолети
Коментари Харесай

Русия е пуснала в боя иранските дронове

Украински публични лица потвърдиха, че Русия употребява ирански безпилотни самолети в Украйна. Институтът за проучване на войната, основан във Вашингтон (ISW), се базира на съветника в канцеларията на украинския президент Олексий Арестович.

Той съобщи, че Иран е предал 46 безпилотни самолета на Русия и че украинското държавно управление към този момент е отбелязало потреблението на тези безпилотни самолети в бойните дейности в Украйна. Поне част от предоставените безпилотни летателни апарати са тежки ударни безпилотни летателни апарати от по-старо потомство " Шахед 129 ", които обаче съветските сили може да се опитат да употребяват за нахлуване на предоставените от Съединени американски щати HIMARS в Украйна.

Не е ясно какъв брой дрона Иран се е съгласил да изпрати Русия и дали тези 46 броя апарати, за които приказват украинците, съставляват всички безпилотника по договорката сред Иран и Русия. Припомняме, че се появи информация, че съветският президент Владимир Путин е изразил желанието си да откри съдействие с производителя на дронове Bayraktar, който все още доставя главно украинската войска.

Съединените щати предизвестиха, че ще наложат наказания против Иран, в случай че страната продаде дронове на Русия.

В ежедневния си отчет за войната в Украйна Институтът показва още, че съветските сили не означават особени триумфи. Неуспешни са наземните набези против селища южно от Бахмут, а известията за тежък артилерийски огън в Писке опровергават изказвания на руснаците за цялостен надзор над обитаемото място.

Боеве се водят в покрайнините на север, северозапад и югозапад от град Донецк.

Руските сили неведнъж са употребявали артилерийски системи, съзнателно ситуирани в комплекса, с цел да обстрелват цели от другата страна на река Днепър.

Руските сили несполучливо са се пробвали и да напреднат към Лозовое, Херсонска област, като евентуално са се насочили към украинския плацдарм над река Инхулец.

Руските федерални субекти не престават да образуват нови доброволчески батальони в Омска и Самарска област, както и форсират напъните въвеждане на рублата и издаване на паспорти и събиране на персонални данни в окупираните украински територии. Това демонстрира, че Кремъл не се е отказал от напъните си да приготви формалното съветско ръководство на анексираните територии след вероятно осъществяване на псевдореферендум.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР