Украински националисти, оттеглящи се от Мариупол, са заловили два чуждестранни

...
Украински националисти, оттеглящи се от Мариупол, са заловили два чуждестранни
Коментари Харесай

ДНР: Украински националисти са завзели кораба с български моряци в Мариупол

Украински националисти, оттеглящи се от Мариупол, са заловили два задгранични кораба - „ Царевна " и „ Лейди Августа ". Това заяви зам.-началникът на националната милиция на Донецката национална република (ДНР) Едуард Басурин в " Телеграм " канал, заяви Бтв.

Все още не е известна ориста на членовете на екипажа на тези кораби и тяхното здравословно положение, съобщи ТАСС. На кораба „ Царевна " има 17 български моряци, които от седмици не могат да изоставен палубата.

Ситуационният център към българското Министерство на външните работи обаче отхвърли появилата се информация. Оттам обясниха за NOVA, че са по отношение на моряците ни и към този час всички са добре.

„ В морското пристанище Мариупол украинските националистически елементи превзеха два задгранични кораба - „ Царевна " и „ Лейди Аугуста ". Държейки екипажите на тези кораби за заложници, националистите от „ Азов " стрелят от палубите ", се споделя в изказването в съветските медии.

За Българска национална телевизия от министерството на външните работи оповестиха, че от Ситуационния център, който следи обстановката с кораба в Мариупол, са разговаряли с моряците ни и известията, че корабът е завзет са отречени изцяло. " Българският транспортен съд " Царевна ", който е блокиран на пристанището в Мариупол, не е презвет. Такива изказвания бяха отправени през днешния ден от Донецката национална република и съветски медии.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР