Украински дронове са атакували днес две петролни рафинерии в южния

...
Украински дронове са атакували днес две петролни рафинерии в южния
Коментари Харесай

Украински дронове атакуваха две петролни рафинерии в Русия

Украински дронове са атакували през днешния ден две петролни рафинерии в южния съветски Краснодарски край. Ударът е провокирал огромен пожар в преработвателното дружество в град Илский.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 12622
Операциите са осъществени от Службата за сигурност на Украйна (СБУ), заяви Ройтерс, базирайки се на украински анонимни източници.

По-рано съветските районни оповестиха за избухнал пожар в рафинерията в града. Той е сподавен два часа по-късно. Не са показан елементи за аргументите му или дали е повлиял на индустриалния развой.

Украинският източник съобщи, че офанзивата е нанесена по главната преработвателна част на обекта в Илски. Според него дронове са атакували и рафинерията в разположения наоколо град Афипски. Руската страна не е коментирала подобен удар.

През последните седмици Украйна извърши поредност от офанзиви с дронове против съветски петролни уреди на стотици километри от следена от Украйна територия.

Рафинерията в Илски е един от главните производители на гориво в Южна Русия с потенциал за преправка на 6,6 милиона тона недопечен нефт годишно. Рафинерията в Афипски може да преработва 6 милиона тона от суровината годишно.

Ройтерс написа, че вредите по рафинериите от офанзиви с дронове и техническите спирания на преработката карат Русия да изнася повече недопечен нефт от плануваното през февруари, предава Българска телеграфна агенция.  Така Русия може да не успее да съблюдава уговорката си да ограничи продажбите според съглашението сред страните производителки на нефт от ОПЕК+.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР