Украинската страна няма да допусне нито една единица оръжие, доставена

...
Украинската страна няма да допусне нито една единица оръжие, доставена
Коментари Харесай

Главнокомандващият ВСУ: Нито едно оръжие, доставено от западните ни съюзници, няма да попадне в ръцете на руските терористи

Украинската страна няма да допусне нито една единица оръжие, доставена от западните съдружници на страната да попадне в ръцете на съветските терористи. Това е декларирал главнокомандващия на ВСУ Валери Залужни в диалог с ръководителя на на Съвета на началник-щабовете на армията на Съединени американски щати ген. Марк Мили. Двамата са разговаряли по телефона предходната нощ, заяви самият Залужни в служебния си профил във фейсбук.

Украинският пълководец е уведомил ген. Мили за настоящата оперативна конюнктура. Отбелязал, че съперникът продължава да концентрира главните си старания северно от Луганска и Донецка области, пробвайки се да изтласкат украинците от към този момент заетите позиции. Активни бойни дейности се водят в направленията Изюм-Славянск, Святогорск-Славянск, Лисичанск-Сиверск и Попасна-Соледар.

" Успяваме да отблъснем масираните противников офанзиви. В Херсонско направление подразделения на Силите за защита на Украйна не престават да освобождават териториите ни ", написа Залужни.

Генерал Мили е отбелязал успеваемостта на украинските ракетни и артилерийски системи, в това число потреблението на M142 HIMARS. Двамата военни разискали темпото и количествата на доставките на интернационалната техническа помощ.

" Подчертах, че украинската страна ясно осъзнава отговорността за всяка единица оръжие и няма да разреши то да попадне в ръцете на терористи ", добавя главнокомандващият на украинската войска.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР