Украинската страна е започнала подготовка за война, нейните боеспособни части

...
Украинската страна е започнала подготовка за война, нейните боеспособни части
Коментари Харесай

Шефът на руското разузнаване Сергей Наришкин посочи, че Украйна се готви за война в Донбас

Украинската страна е почнала подготовка за война, нейните боеспособни елементи са съсредоточени на границата покрай демаркационната линия в Донбас, съобщи ръководителят на Руската работа за външно разузнаване (СВР) Сергей Наришкин.

„ Подготовката е в разгара си, не може да се скрие. Всички боеспособни елементи на въоръжените сили на Украйна са съсредоточени на границата с Донбас. Има всеобщо прекачване на стотици тонове военна техника и муниции от американски бази в Европа, от Англия, Канада. Изгражда се контингент от съветници и инструктори от специфичните елементи на НАТО. Има даже информация за появяването на многонационални групи от джихадистки бойци “, сподели ръководителят на Службата за външно разузнаване в изявление за „ Московски комсомолец “.

Също по този начин Службата за сигурност на Украйна и въоръжените сили на приготвят провокации по линията на демаркация и тяхното „ документиране “ в стила на подправените „ бели каски “ в Сирия.

„ Там контингентът на „ пропагандистските сили за бързо реагиране “ на западните медии е неведнъж повишен “, акцентира Наришкин.

При изискване за осъществяване на среща на съветниците от Нормандския формат украинските управляващи взеха решение краткотрайно да отдръпват от Радата закона „ За основите на държавната политика през преходния интервал “.

„ Експертите назовават този документ юридически „ смокинов лист”, прикриващ желанието за завладяване на териториите на националните републики и тяхното „ прочистване” съгласно хърватската версия. Този законопроект изцяло зачертава Минските съглашения “, акцентира ръководителят на Службата за външно разузнаване.

Той означи, че народите на Русия и Украйна не се интересуват от войната, защото следствията за всички " във всеки случай " ще бъдат тежки.

Припомняме, че Русия неведнъж отхвърля подправените оценки на Съединени американски щати за подготовката на навлизане в Украйна. Москва твърди, че Съединени американски щати са създали проект за специфична интервенция за изостряне на обстановката към Украйна и упрекват Русия за това. От Кремъл обясниха, че осведомителното напрежение към придвижването на съветските войски по лична територия се нагнетява, с цел да се демонизира Русия и да се нарежда като „ агресор “.

Превод: В. Сергеев
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР