Украинската провокация с ракетата постигна обратен ефект. Киев загуби от

...
Украинската провокация с ракетата постигна обратен ефект. Киев загуби от
Коментари Харесай

Проф. Дарина Григорова: САЩ и Русия ще се разберат, ЕС губи от военната кампания в Украйна

Украинската провокация с ракетата реализира противоположен резултат. Киев загуби от този случай.
Това сподели пред проф. Дарина Григорова, учител по съветска история в Софийския университет " Св. Климент Охридски ".

" Щатите и управлението на НАТО не откликнаха. Проксито не може да взема решение какво да се случва на бойното поле. "

" Киев не прави действителна политика, а политически акционизъм. Това е пиар акция, която разчита на временен медиен резултат ", акцентира тя и съпостави политическия жанр на Украйна със заливането с черна багра на шедьовър на Густав Климт от екоактивисти.

" Русия разчита на това, което се случва на земята, а не във виртуалното пространство. Байдън, колкото и да е традиционно заплеснат, в тази ситуация с украинската провокация беше безапелационен. "

В разбора си Григорова сложи въпроса " за какво, откакто се изсипват толкоз оръжия в Украйна, на Зеленски не му стига и желае публична интервенция на НАТО ".

" Той желае към този момент и военна мощ, жива, а това няма да го получи. Няма кой да води война за Украйна. Екзалтираните атлантици не го схващат. Киевският режим също – там има миг на лудост, само че това е действителността. "

Отказът на НАТО да се включи е доста знаменателен, счита тя.

Щатите и Русия ще се схванат, само че Европейски Съюз губи от тази военна акция и от дейното си присъединяване в нея, това ще съсипе Европа финансово и освен, разяснява проф. Григорова в предаването " Политически НЕкоректно ".

" Това са двете най-мощни нуклеарни свръхдържави. Те ще решат какво ще се случи. За страдание, Европейски Съюз също е някакво огромно прокси. Украйна е дребното прокси, Европейски Съюз е огромното прокси, идеологическото острие на демократите в Съединени американски щати. "

" Първите звънчета са в Одеса, само че няма да са последните ", сподели още преподавателят за ситуацията и настроенията в Украйна на прага на зимата.

" В Одеса към този момент има митинги поради неналичието на ток, само че митингите не са против злокобния Путин, а против киевските управляващи. И този вид митинги ще нарастват, тъй като Русия методично унищожава енергоструктурата на Украйна, макар приказките в медиите, че няма снаряди или ракети. Тоест тилът, украинският, към този момент е под въпрос. "

По тематиката с отдръпването от Херсон историкът съобщи, че това е по-скоро политическо решение, в сравнение с военно.

" Когато една войска отстъпва, тя е уязвима. Украинците, не посмяха да атакуван руснаците в този миг, когато са най-уязвими. Руснаците от дълго време изтеглиха хората, даже паметниците си. Но те ги изтеглят, с цел да се върнат. (…) Херсон беше отстъпен, а не отвоюван. "

Военните дейности включват и тактически отстъпления. Реакцията на тези, които са по-близо до войната – в Донбас, беше по-сдържана и реалистична, надалеч от ура-патриотичната нервност в Москва, означи проф. Григорова по отношение на рецензиите против решението Русия да се изтегли от Херсон.

" Имперски възторжените идеолози в Москва нямат силиците да извърнат публичното мнение. Руснаците имат опит с войните и в този момент си го напомнят последователно. Русия не работи бързо, само че тя няма да се откаже нито от Донбас, нито от демилитаризацията и денацификацията на Украйна. (…) Зимата ще последва военна реакция посредством контранастъпление. Битката ще се реши в Донбас. "

Границата 1997 година за НАТО остава в действие и тя ще бъде спазена. Това е една от задачите на военната интервенция, уточни Дарина Григорова.

Патологичната русофобия наподобява на антисемитизма – това е същата форма на заклеймяване, само че категориите са разнообразни. Сегашната русофобия е странна и тъжна деградация, гласи оценката на историка.

" Това е прекомерно тъпо за модерна Европа. Това е варваризация. "

Според нея обаче в България това не е трайно събитие.

" То е превзело медиите, които в по-голямата си част са радиоточки, само че то няма резултата, който желае да реализира. Обречено е. България има специфични връзки с Русия. "

Относно решението на Народното събрание да се даде военна помощ на Украйна и какво болшинство съставляват гласувалите за това депутати на фона на всеобщите настройки против изпращането на оръжие проф. Дарина Григорова посочи:

" За първи път публично българско оръжие ще убива руснаци и украинци. Мислите ли, че това ще бъде забравено? Пример с Унгария – отхвърлят да образоват украинци, отхвърлят да дават оръжие, отхвърлят да се включат в глобите против Русия. Държава, която е член на НАТО, само че има достолепие, а при нас следим прислужниците, които не поемат отговорност. "
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР