Украинската армия води сражения за село Киселивка като част от

...
Украинската армия води сражения за село Киселивка като част от
Коментари Харесай

Украинските сили напредват към Херсон, вървят боеве за село Киселивка на 10 километра от окупирания град -

Украинската войска води сражения за село Киселивка като част от офанзивата към следения от руснаците Херсон, сочат данните на портала War_Mapper, който картографира спора в Украйна от началото на съветското навлизане. Херсон е единствено на ок. 10 километра югоизточно от Киселивка.


Няколко часа по-рано в ефира на канала „ FEIGIN LIVE ” в YouTube шефът на кабинета на украинския президент Володимир Зеленски Алексей Арестович заяви за почналата атака и за скупчване на украинските сили по линията Херсон - Изюм.

“Движим се интензивно в Херсонското направление, както и на Изюмското в Харковска област. Мернаха се фотоси, на които към този момент се вижда Херсон. ” - съобщи Арестович. По думите му през вчерашния ден до Херсон на украинците им оставаха 13-15 километра, картите на War_Mapper освен това състояние значат придвижване на армията на Киев. Според Арестович ВСУ са съумели да доближат до Посад-Покровски и Мирни. По данните на Генералния щаб на Украйна тези селища са били обстрелвани от съветската артилерия, което значи, че в тях към този момент се намират украинските елементи.

Военни анализатори разясняват напъните на Украйна в Херсонското напарвление като увеличаване на натиска против съветските сили за укрепване на отбранителните рубежи на Юг. Руската войска минира крайбрежията на река Ингулец, евентуално в отговор на украинските контраатаки в региона на Давидов Брод северозападно от Херсон и по направлението Николаев - Кривой рог.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР