Украинската армия убива по 100 руски войници на ден край

...
Украинската армия убива по 100 руски войници на ден край
Коментари Харесай

Украинците убиват по 100 руснаци на ден при Бахмут и Авдеевка

Украинската войска убива по 100 съветски бойци дневно край Бахмут и Авдеевка в Донецка област. Това разгласи представителят на оперативно командване " Изток " Серхий Череватий в ефирен ефир, представен от Блумбърг.

Бахмут и Авдеевка остават регионите с най-голямо напрежение на фронтовата линия, счита той. " Там се водят непрекъснати борби за позиции и украинските войски удържат отбранителната линия. Поради липса на тактика и подготовка, загубите на съветските войски са нарастнали до 100 убити дневно и още толкоз ранени на ден ", съобщи Череватий.

В Донецка област мълчанието на проруските телеграм канали за Бахмут към този момент е оглушително. Основната тематика продължава да е село Павловка като насочна точка за офанзива на Вухледар и Маринка. И от украинската информация, и от тази на съветския телеграм канал " Рибар " обаче излиза наяве, че руснаците още не могат да овладеят Павловка и от северната страна на минаващата през обитаемото място река украинците резервират позицията си. Същото е ситуацията и в Новомихайловка – руснаците пробват да я завладяват, само че украинците се пазят сполучливо.

Украиският общоприет щаб посочва като най-горещи точки на борба в Донецка област Бахмут, Соледар и град Донецк. Украинците настояват, че за следващ път са спрели ЧВК Вагнер както в региона на Бахмут, по този начин и при Соледар.

Припомняме, че през вчерашния ден излезе информация, съгласно която за 4 дни на фронта в Украйна са били убити над 3000 руснаци – по данни на Киев.
ТЕМА преди 3 часа 743 преди 3 часа 1351 преди 4 часа 338
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР