Украинската армия се изтегли от източния град Авдеевка, където положението

...
Украинската армия се изтегли от източния град Авдеевка, където положението
Коментари Харесай

Украинската армия съобщи, че се е изтеглила от Авдеевка

Украинската войска се изтегли от източния град Авдеевка, където ситуацията доста се утежни през последните дни, заяви украинският военачалник Олександър Тарнавски, който командва силите в тази зона, съобщи Франс прес, представена от Българска телеграфна агенция.

" Съгласно получената заповед, се изтеглихме от Авдеевка на авансово готови позиции ", написа той в " Телеграм ". " В обстановката, в която врагът настава, вървешком по труповете на личните си бойци и с 10 пъти повече снаряди... това е единственото вярно решение ", добави той.

Това е най-голямата победа на Русия от алегорична позиция след несполучливата контраатака на Киев предишното лято, отбелязва Агенция Франс Прес. Отстъплението е и първото основно решение на новия главнокомандващ на украинските въоръжени сили Олександър Сирски, назначен на поста на 8 февруари. " Реших да изтегля частите ни от града и да преминем към защита на по-благоприятни позиции ", написа Сирски малко след известието на Тарнавски. " Нашите бойци извършиха воинския си дълг с достолепие. Направиха всичко по силите си да унищожат най-хубавите съветски елементи и нанесоха обилни вреди на врага ", добави той.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР