Украинската армия съобщи, че силите ѝ са убили десетки руски

...
Украинската армия съобщи, че силите ѝ са убили десетки руски
Коментари Харесай

Украйна съобщава за десетки загинали руски войници в боевете за Херсонска област

Украинската войска заяви, че силите ѝ са умъртвили десетки съветски бойци и са унищожили два склада за муниции в боевете за Херсонска област. Областта е главната цел на украинската контраатака на юг и има доста значимо значение за снабдяването на съветските войски, съобщи Ройтерс.

Движението на влакове над река Днепър е прекратено, заяви южното командване на украинската войска, което евентуално ще откъсне още повече съветските сили западно от реката от снабдяването им от окупирания Крим и от изток.

С помощта на западни далекобойни ракетни комплекси Украйна съумя през последните седмици да повреди тежко три моста над Днепър, отрязвайки града Херсон и - по оценки на английски представители от сферата на защитата - поставайки по този метод разположената на западния бряг на реката 49-та войска на Русия в извънредно уязвимо състояние.

" В резултат на установяването на огневи надзор над главните транспортни коридори в окупираната територия придвижването на влакове по железопътния мост над Днепър е невероятно ", съобщи командване " Юг " на украинската войска.

То добави, че в боевете през вчерашния ден в Херсонска област са починали над 100 съветски бойци и са унищожени седем съветски танка. Херсон беше първият огромен град, високомерен от съветските войски след нашествието на 24 февруари.

Първият заместник-ръководител на регионалния съвет на Херсон Юрий Соболевски сподели на локалните поданици да стоят надалеч от съветските хранилища за муниции.

" Украинската войска мощно настава против руснаците и това е единствено началото ", написа той в приложението Телеграм.

Проукраинският регионален шеф на Херсон Дмитро Бутри съобщи, че изключително тежко обиден от боевете е Бериславски окръг. Берислав се намира на другия бряг на реката, северозападно от Каховската водноелектрическа централа.

" В някои села няма и един дом, който да е останал недокоснат, цялата инфраструктура е унищожена, хората живеят в мазетата ", написа той в Телеграм.

Изнесените данни не могат да бъдат тествани.

По-рано през седмицата представители на проруската администрация на Херсонска област отхвърлиха западните и украинските оценки за ситуацията в района.

По-рано през днешния ден английското министерство на защитата заяви, че Русия евентуално е построила два понтонни моста и фериботна система, с цел да компенсира вредите по близките мостове, нанесени при украинските удари по тях.

Поставените от Москва управляващи в окупираните територии на Южна Украйна евентуално се готвят да провеждат референдуми по-късно тази година за присъединение към Русия и " евентуално принуждават популацията да дава персоналните си данни, с цел да изготвят изборни описи ", добави военното ведомство на Обединеното кралство.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР