Украинската армия потвърди днес, че се е оттеглила от село

...
Украинската армия потвърди днес, че се е оттеглила от село
Коментари Харесай

Украинската армия потвърди отстъплението си от село край Авдеевка

Украинската войска удостовери през днешния ден, че се е отдръпнала от село Ласточкине в Източна Украйна. Тя изясни, че това ще ѝ помогне да спре настъплението на съветските въоръжените сили на запад, съобщи Ройтерс.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 12808
Ласточкине се намира на към два километра западно от град Авдеевка, от който украинската войска се изтегли по-рано този месец.

" Частите на украинските въоръжени сили се изтеглиха от село Ласточкине, с цел да провеждат защитата и да попречат на съперника да напредне още повече на запад ", съобщи по малкия екран през днешния ден украинският боен представител Дмитро Лихови.

Вчера украинският президент Володимир Зеленски сподели, че е жизненоважно Киев и западните му съдружници да останат единни, и повтори, че успеха на Украйна във войната, която навлезе в третата си година, зависи от непрекъснатата поддръжка на Запада.

След първичните триумфи в отблъскването на съветската войска Украйна претърпя неуспехи на източните елементи на фронта, като нейните генерали се оплакват от дефицит на оръжие и муниции, отбелязва Ройтерс.

Лихови съобщи, че на няколко километра западно от Ласточкине ще бъде построена нова отбранителна линия.

Вчера Русия сподели, че нейните сили са заели по-изгодни позиции край Авдеевка и Донецк, отбелязва Българска телеграфна агенция.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР