Украинската армия обяви днес, че е отблъснала руския флот на

...
Украинската армия обяви днес, че е отблъснала руския флот на
Коментари Харесай

Украинската армия обяви, че е отблъснала частично руския флот в Черно море


Украинската войска разгласи през днешния ден, че е отблъснала съветския флот на към стотина километра от украинските крайбрежия на Черно море, подложени от седмици на морска обсада от кораби на Москва, оповестява Българска телеграфна агенция. Информацията обаче не може да бъде тествана посредством самостоятелен източник.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 5844
" В резултат на дейностите ни за нанасяне на проваляне на вражеските военноморски сили, група кораби на съветския Черноморски флот бяха отблъснати на разстояние над 100 км от украинските крайбрежия ", заяви в мрежата " Телеграм " украинското министерство на защитата.

Според ведомството вследствие на това съветските войски са били принудени да разположат системи за брегова защита в окупираните от тях полуостров Крим и Херсонска област в Южна Украйна. Те са изпратили също подкрепление на Змийския остров в Черно море, който завзеха в първия ден на нашествието.

 

" Лишихме съветския флот от цялостния му надзор върху северозападната част на Черно море, трансформирала се в " сива зона ", увери още министерството, допълвайки, че понастоящем Москва се пробва да си върне надмощието.

Според Киев обаче " опасността от изстрелване на съветски ракети от морето остава ". Руски кораби не престават също " да блокират гражданското мореплаване " в тази зона, отбелязва същият източник.

Морската обсада на украинските пристанища буди опасения за международна продоволствена рецесия, защото износът на зърно от Украйна е блокиран, а цените на международните пазари се повишиха доста.

Макар Русия да има очевидно морско предимство, украинските сили настояват, че са съумели да потопят няколко съветски кораба от началото на войната, включително флагмана на съветския Черноморски флот - крайцера " Москва " - през април. Според съветските управляващи корабът е потопен вследствие на случай на борда.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР