Украинската армия може да си върне територии, наскоро превзети от

...
Украинската армия може да си върне територии, наскоро превзети от
Коментари Харесай

Джонсън убеждава Зеленски, че Украйна може да си върне окупираните територии

Украинската войска може да си върне територии, неотдавна завладяни от съветските сили. Това е декларирал английският министър председател Борис Джонсън в телефонен диалог с украинския президент Володимир Зеленски, оповестява " Ройтерс ".

Той осведоми украинския водач и за най-новото английско военно съоръжение , в това число 10 самоходни артилерийски системи и муниции, което ще бъде доставено на страната през идващите дни и седмици.

По-рано през днешния ден Министерството на защитата на Англия съобщи, че след " относително бързото завладяване на Лисичанск " съветската войска " евентуално е постигнала рационално ефикасна съгласуваност "

Ведомството предвижда, че силите на Путин ще продължат да " изравняват със земята " градовете в Донецка област в Източна Украйна.

В последната сводка на английското разузнаване се показва, че борбата за Донбас се характеризира с " мудни темпове на придвижване " и включва всеобщо " потребление на артилерия от страна на Русия и разрушение на градове в този развой ".

Очакванията са, че боевете в Донецка област " съвсем несъмнено ще продължат по този метод ".

В неделя съветското командване съобщи, че Лисичанска е изцяло отсечен и обграден. Независими специалисти не изключват опцията украинските сили да са се отдръпнали от Лисичанск проведено, без да виждат смисъл да го пазят по-нататък. Така направиха и със Северодонецк преди седмица, само че решавайки, че Лисичанск е по-голям в стратегически аспект.

Вчера съветският министър на защитата Сергей Шойгу рапортува, че към 2000 украински бойци са били убити, а над 5000 са били ранени в борбата за Лисичанск.

Междувременно сраженията започнаха да се доближават и към Славянск, откакто съветската войска пое контрола над Лисичанск - последният огромен град в прилежащата Луганска област.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР