Украинската армия е получила бойни самолети и резервни части, за

...
Украинската армия е получила бойни самолети и резервни части, за
Коментари Харесай

Украйна е получила бойни самолети и резервни части

Украинската войска е получила бойни самолети и аварийни елементи, с цел да се поправят развалените изтребители и те да летят още веднъж, заяви военното министерство на Съединени американски щати.

Говорителят на Пентагона Джон Кърби не даде детайлности кои страни са дали самолети на Украйна, само че удостовери за доставките и изясни, че Украйна към този момент разполага с по-боеспособна бойна авиация, в сравнение с преди две седмици.

“Те са получили спомагателни самолети и самолетни елементи, които ще им оказват помощ да вдигнат още самолети във въздуха “, сподели Кърби. Той посочи, че Съединени американски щати не дават самолети на Киев.

“Помогнахме с прехвърлянето на спомагателни аварийни елементи, само че не сме транспортирали цели самолети “, сподели Кърби.

Украйна към този момент опровергава всички упованията на западните съдружници и военните специалисти, като поддържа своите военновъздушни сили в употреба близо два месеца след началото на съветската инвазия, като в това време има потенциал и да ремонтира самолетите си.

Все отново това може скоро да се промени, разяснява “Ройтерс “. Съединени американски щати оповестиха проекти за прекачване на съветски хеликоптери в Украйна, които в миналото са били предопределени за Афганистан.

Украйна към момента води война за небето си поради ефикасната работа на своята противовъздушна защита, в това число с портативните ракетни системи земя-въздух, изпратени от западните съдружници.

Това разреши на Украйна да организира доста по-ефективна наземна акция против съветските войски, които не можеха да разчитат в огромна степен на поддръжка от своите военновъздушни сили.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР