Украинецът Роман Логвиненко, подсъдим по делото за атентата с гранатомети

...
Украинецът Роман Логвиненко, подсъдим по делото за атентата с гранатомети
Коментари Харесай

Обвинен за атентата с гранатомети искал да е под ключ в жилище под наем

Украинецът Роман Логвиненко, обвиняем по делото за атентата с гранатомети против някогашния консултант в ДАНС Алексей Петров, е изискал при епидемията от COVID-19 да го пуснат под домакински арест.

Защитата му показала адрес на жилище чартърен в София, на което той бил подготвен да съблюдава мярката за неотклонение при цялостна изолираност.
Софийският апелативен съд обаче във вторник отхвърли да пусне Логвиненко.

Решението е дефинитивно и не може да се апелира. Очаква се САС да реши дали да удостовери или да анулира присъдата на Логвиненко, наложена му от първата инстанция - Софийския градски съд (СГС).

На 17 май 2019 година състав с ръководител Николай Николов даде на украинеца 15 година затвор. Логвиненко бе приет за отговорен като помощник в опита за ликвидиране с гранатомети, само че бе оневинен по обвиняването, че е подстрекател и уредник на покушението против някогашната барета.

Според прокуратурата той е купил колите, с които е проведена офанзивата и е обезпечил оръжието. Давал и препоръки на съучастниците си. Преките причинители на атентата - двама украинци, не са открити. Според очевидци единият е бил с маска и е избягал с опел, който е открит по-късно.

Бронираният мерцедес на Алексей Петров бе обстреляван на кръстовище в столичния кв. „ Кръстова вада “ на 29 октомври 2015 година, в близост от вкъщи на някогашната барета. Петров и водачът му оцеляха.

Логвиненко беше наказан от Софийски градски съд да заплати и над 44 000 лв. разходи по делото, защото по него бяха назначени десетки експертизи.

В апелативния съд в края на февруари също имаше спомагателни разпити на експерти по оръжията. Изслушването им се наложи поради разминавания в 2 експертизи по делото, свързани с гранатометите, взривяването им и дистанцията, от което е стреляно. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР