Ужасяващо насилие е протекло в Мианмар от август насам и

...
Ужасяващо насилие е протекло в Мианмар от август насам и
Коментари Харесай

Лекари без граници: В Мианмар са убити над 6700 души от август насам

Ужасяващо принуждение е протекло в Мианмар от август насам и жертвите на убийства от локалната власт са надалеч повече, в сравнение с тя сочи - те са минимум 6700 души, твърди интернационалната организация със седалище в Женева Лекари без граници. 

Хуманитарна рецесия с апетит и обезсърчение се разви в Бангладеш, откакто стотици хиляди мюсюлмански бежанци от етническото малцинство рохингя избягаха в страната от родината си Мианмар. Хората се струпаха в лагер в Бангладеш, с цел да избегнат принуждение в родния си щат в Мианмар, разказа Би Би Си в материал.

Откакто в Мианмар породи принуждение против тях през август, 69% от убитите са премахнати посредством разстрел, 9% са изгорели до гибел в домовете си, 5% са пребити до гибел, твърди организацията. Данните за над 6700 убити се основават на изследвания измежду бежанците в Бангпадеш. Според управляващите на Мианмар обаче починалите в страната са към 400. Военните в Мианмар упрекват за насилието в нея " терористи " и отхвърлят да имат връзка с него.

Над 647 000 души от етническия генезис на рохингя започнаха да бягат от Мианмар в Бангладеш от края на август насам. 

Проучването на Лекари без граници сочи, че минимум 9000 рохинги са починали в Мианмар сред 25 август и 24 септември 2017 година Най-тежките калкулации са, че над 730 от тях са били деца. 

До момента по света имаше голям брой репортажи от публицисти и откриватели за казуса, в това число изявленията с бежанци в Бангладеш. В материалите се откриха груби погазвания на човешките права. Имаше медийни сведения за всеобщо кръвопролитие в село на име Тула Толи. 

Според информацията на Лекари без граници военната интервенция, водена от Мианмар, е толкоз брутална, че може да бъде отнесена до Международния съд за закононарушения против човечеството. 

Какво се случва сред Мианмар и Бангладеш
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР