Уилямсън и Булт ще ръководят отбора на Нова Зеландия за Световната купа по крикет

...
Кейн Уилямсън ще води Нова Зеландия на еднодневната Световна купа
Коментари Харесай

Кейн Уилямсън ще води Нова Зеландия на еднодневната Световна купа по крикет следващия месец, а Трент Булт ще оглави скоростната атака, но откриващият Фин Алън и бързият боулинг Адам Милн пропусна да участва в отбора за Индия.

Болт се завърна в игра с три уикета при поражение от 79 ръна от Англия в Саутхемптън в неделя и беше надлежно включен в състава от 15 човека, който ще бъде воден от Уилямсън, въпреки продължаващото възстановяване на удара от дълготрайно увреждане на връзките на коляното.

Нова Зеландия беше подгласник на домакина Англия на турнира през 2019 г., губейки класически финал на Лордс при преброяване на границите, след като отборите не можаха да бъдат разделени от решаващ Супер Оувър.

Уил Йънг победи Алън за първия слот за батсман, който беше оспорван от излизането на Мартин Гуптил миналата година.

„Ние просто почувствахме, че разгледахме как изглежда потенциалният план за игра в Индия, разгледахме терена и също разгледахме формата на двамата играчи“, старши треньорът Гари Стед каза пред репортери.

„Почувствахме, че Йънг е правилният човек, с когото да отидем.“

Съобщението за отбора включваше и видеоклип, включващ членовете на семейството на играчите, който беше публикуван в социалната медийна платформа X в понеделник.

Джими Нийшам, който победи Нова Зеландия на финала през 2019 г., също беше включен, въпреки че се присъедини към Булт, като се отказа от националния си договор миналата година.

„Мисля, че винаги имате нужда от универсални играчи и предполагам, че с отпадането на Майкъл Брейсуел това също отвори възможност за друг универсален играч там“, каза Стед за избора на Нийшам.< /p>

Булт, Уилямсън, Нийшам, играчът на бърз боулинг Тим Саути и играчът на уикеткир Том Латъм образуват силно ядро ​​от ветерани от Световната купа, но отборът включва и шестима играчи, които искат да направят своя дебют на турнира над 50 души.

Марк Чапман, Девън Конуей, Дарил Мичъл и Глен Филипс бяха избрани в първия си еднодневен отбор за Световното първенство, след като преди това участваха в отборите на T20 за Световното първенство.

Универсалният играч Рачин Равиндра и Йънг са готови за първото си Световно първенство във всеки формат.

Нова Зеландия ще кандидатства за първа титла от Световната купа, след като беше подгласник на последните два турнира над 50 в Англия и Австралия през 2015 г.

Отбор на Нова Зеландия: Кейн Уилямсън (капитан), Трент Боулт, Марк Чапман, Девън Конуей, Локи Фъргюсън, Мат Хенри, Том Латъм, Дарил Мичъл, Джими Нишам, Глен Филипс, Рачин Равиндра, Мич Сантнер, Иш Соди, Тим Саути, Уил Йънг.

Източник: Ал Джазира и информационни агенции
Източник: aljazeera.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР