Уикимедия намери своя звук! Фондация Уикимедия, която е начело на движението

...
Уикимедия намери своя звук!
Фондация Уикимедия, която е начело на движението
Коментари Харесай

Уикипедия вече има собствен звуков логотип

Уикимедия откри своя тон!

Фондация Уикимедия, която е отпред на придвижването за свободно познание и стои зад Уикипедия, неотдавна запита света по какъв начин би трябвало да звучи сборът на цялото човешко познание. Едно звуково лого, което да показва наличието на всичките планове, когато образните лога не са вероятни и незрящите не могат да ги видят. Звук, който да показва това, което тези планове пазят – надеждно, правдиво, отворено и налично за всички познание.

Отвореното международно съревнование за най-хубав звуков логотип за Уикипедия, което бе проведено от Фондация Уикимедия стартира през месец септември 2022 година и към този момент получи над 3000 оферти от 135 страни. Подбрани бяха 10 финалисти, за които потребителите на Уикимедия можеха да гласоподават. Гласуваха малко над 2000 души и ето по какъв начин звучи новото звуково лого на Уикипедия:

https://www.kaldata.com/wp-content/uploads/2023/03/SL-Announcement-web-video-1-1.mp4

 

Създаден от Тадеус Осбърн, нуклеарен физик и музикален продуцент от Вирджиния, Съединени американски щати, печелившият запис съчетава звуците на прелистване на страници с кликванията на мишката и клавишите на клавиатурата плюс звъна на синтезатор, който по този метод показва големия набор от знания, до които хората имат цифров достъп благодарение на Уикипедия и до други планове на Уикимедия.

Победителят е определен, а в този момент следва завършването и спомагателната обработка на това аудио. Окончателният звуков логотип би трябвало да е подготвен към месец юни тази година.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР