Уикендът наближава, а това в повечето случаи води до събиране

...
Уикендът наближава, а това в повечето случаи води до събиране
Коментари Харесай

Уикенд в Кюстендил

Уикендът наближава, а това в множеството случаи води до събиране на фамилния съвет. Целта е една - да изберем къде да прекараме двата почивни дни, с цел да се откъснем от всекидневието.

 София - най-евтина уикенд дестинация в Европа
София - най-евтина уикенд дестинация в Европа

Страната ни в нова ранглиста

Как да стигнем

Кюстендил е един от огромните градове в Югозападна България, като дистанцията от София е към 90 километра и с кола се стига за към час и половина. Това прави града съвършен, даже за еднодневно посещаване.



Трябва да знаем, че в случай че изберем да минем през Дупница, това ще усили километрите, само че времетраенето ще остане съвсем същото, поради неналичието на планински сектори и по-остри завои.

Ако изберем по-краткия като километри маршрут, който минава през градовете Перник и Радомир, ще можем да минем около някои от селата, които обкръжават Кюстендил. Споменаваме това, тъй като регионът е прочут с черешовите насаждения в села като Коняво, които са едни от виновниците за това да ядем български череши.

 Снимка 373491

След малко лирическо отклоняване даваме всъщност.

Какво да забележим

Местата, които можем да забележим и посетим, са доста, ето за какво ние ще се спрем единствено на някои от тях.

Публикация, споделена от eva elisabet taskova (@evasoldworld) на Авг 1, 2018 в 7:33 PDT

Градът е ситуиран в подножието на Осоговската планина, където пък през зимата можем да се отдадем на обичаните си зимни спортове. Освен с черешите си, Кюстендил е прочут с минералните си извори, както и с това, че в града е живял и творил Владимир Димитров - Майстора .

 Снимка 373484

Това е и една от аргументите в Кюстендил да се намира Художествената изложба, кръстена на него. В нея можем да забележим богата сбирка от произведения на Владимир Димитров и по-точно - 1357 негови творби.

Градът се гордее и със своите Римски терми , които са построени през II - III век сл.н.е.

 Снимка 373485

Можем да посетим и къщата музей на Ильо Войвода , в която има експозия, разкриваща освободителните битки на хората от този край.

 Уикенд в Орцево
Уикенд в Орцево

Там където Родопите гледат с обич към Пирин

Почти наложително е да посетим и парк " Хисарлъка ", който е ситуиран на рид в непосредствена непосредственост до града. До него можем да стигнем както с кола, по този начин и пешком.

Освен прохладна разходка, в парк " Хисарлъка " можем да забележим и едноименната средновековна цитадела. Част от нея е реставрирана, а оттова се открива и панорамна панорама към града.

 Снимка 373486

В парка можем да се скрием под сянката на черен бор, бял бор, ела, смърч, явор, липа и други дървета. Има, несъмнено, алеи за разходка, кътове за отдих, както и дребен зоопарк.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР