Уганда е една от най-бедните държави в света, а почти

...
Уганда е една от най-бедните държави в света, а почти
Коментари Харесай

„Заразно добро“: Как Анна Милославова решава да стане доброволец в Уганда и да усмихне децата

Уганда е една от най-бедните страни в света, а съвсем половината от жителите на страната живеят с под два $ дневно. Преди шест години един българин основава фондацията " Усмивка за Африка " и от този момент неуморно оказва помощ на бедстващите деца в Уганда.

Името му е Даниел Делибашев, само че по-хубавото е, че той съумява да болести и хората към себе си да оказват помощ.

Заразното положително стига и до Анна Милославова, която не се поколебава да стане доброволец в Уганда. По специалност тя е татуист, а едно от нещата, които прави там, е да изрисува детска градина.

„ Заминах на 17 юни и се прибрах след 33 дни. Много желаех да изрисувам и огромното учебно заведение, само че не ми стигна времето. Всеки ден рисувах по 12 часа “, описа тя в „ Тази неделя “.

Сънародникът ни строи учебно заведение за локалните деца

Казва, че на децата им е било доста забавно да наблюдават процеса, тъй като те нямат опция да рисуват. Средствата, които постъпват във фондацията, отиват за най-необходимото – храна, облекла, медикаменти.

„ Въпреки че няма какво да ядат, те са толкоз усмихнати. Коремчетата им се подуват от апетит и това ме шокира най-вече. Спят на земята на матраци “, споделя Анна Милославова.

Даниел Делибашев е икономист по специалност, само че взема решение да стане доброволец в сиропиталище в Гана

Тя „ осиновява “ дете и поема издръжката за него. Сумата е 360 лв. за цялата година – по 1 лев дневно, което включва образование и храна. Храната е веднъж дневно в учебното заведение, а в сиропиталището – два или три пъти според от средствата.

Даниел Делибашев се включи в предаването с видео от Уганда. Той благодари на всички донори и спонсори, които поемат издръжката на децата.

Делибашев описа и тежката орис на част от тях и по какъв начин съумяват да им оказват помощ.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР