Уест Хям постигна втори пореден успех за сезона във Висшата

...
Уест Хям постигна втори пореден успех за сезона във Висшата
Коментари Харесай

Уест Хям победи Лестър убедително

Уест Хям реализира втори следващ триумф за сезона във Висшата лига, откакто победи с безапелационното 4:1 Лестър Сити като хазаин. Головете означиха Пабло Форналс в 26-ата, Саид Бенрама в 56-ата и Микаел Антонио в 80-ата и 84-ата минута. За “Лисиците” прецизен бе Юри Тилеманс в 70-ата минута. Огромно преимущество за домакините бе фактът, че гостите играха с човек по-малко от 39-ата минута, когато Айосе Перес бе изпъден.

Лондончани откриха в 26-ата минута, когато Бенрама получи подаване отляво и прати топката към точката на дузпата, където Пабло Форналс нахлу от задна позиция и засече за 1:0.

13 минути по-късно гостите останаха с човек по-малко. Айосе Перес бе изблъскан, загуби равновесие и настъпи жестоко Форналс. Ситуацията беше прегледана с ВАР, а арбитърът Майкъл Оливър реши, че има съображение да извади червен картон.

С човек повече възпитаниците на Дейвис Мойс удвоиха преднината си след груба неточност на Суюнджу. Бранителят върна нескопосано обратно, само че по този начин подаде кълбото в краката на Антонио, който пък продължи към Бенрама, а той на празна врата не сгреши.

Лестър съумя да се върне в дуела в 70-ата минута. Юри Тилеманс шутира, ударът му бе блокиран, само че топката се върна в краката му и при втория опит той понижи на 2:1.

10 минути минути по-късно Антонио още веднъж върна преднината на " чуковете ". Той получи подаване във вратарското поле, обърна се и стреля в очертанията за 3:1.

В 84-ата минута отново Антонио довърши " лисиците " с четвърто попадение. Той получи в пеналта, с едно допиране я трансферира над главата си топката и по-късно с шпагат фиксира крайното 4:1.

По този метод Уест Хям е първи с 6 точки и при голова разлика 8:3 излезе на върха в класирането, въпреки че още 4 състава имат същия актив. Лестър от своя страна позволи първо проваляне и с 3 точки се намира на12-ото място.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР