Уелският футболист Гарет Бейл обяви края на спортната си кариера. В

...
Уелският футболист Гарет Бейл обяви края на спортната си кариера.
В
Коментари Харесай

Гарет Бейл обяви края на кариерата си - Футбол

Уелският футболист Гарет Бейл разгласи края на спортната си кариера.

В профила си в Туитър 33-годишният състезател заяви за отдръпването си както от националния тим на Уелс, по този начин и от футбола като цяло.

За последно Бейл игра за американския Лос Анджелис ФК, като му оказа помощ да завоюва първа купа в историята си през 2022 година. Преди това той прекара 10 години като състезател на Реал Мадрид, по време на които завоюва пет пъти Шампионската лига, три пъти купата в Испания и един път купата на страната.

Освен за Реал Мадрид и ЛАФК, в кариерата си Гарет Бейл пази цветовете и на британските Саутхямптън и Тотнъм. На клубно равнище той има общо 553 мача със 185 гола.

За националния отбор на Уелс Бейл има 111 мача и 41 гола сред 2006 и 2022 година. През 2016 година той изведе Уелс до сензационно присъединяване на полуфиналите на европейското състезание във Франция, а през предходната година в Катар " драконите " записаха и първото си присъединяване на международно състезание от 1958 година насам. През 2021 година Уелс взе участие и на Евро 2020, където доближи до осминафиналите.

" Чувствам се необикновен късметлия да извърша фантазията си и да играя спорта, който обичам. Той ми даде едни от най-хубавите моменти в живота. 17 сезона, които ще бъде невероятно да повторя, без значение какво ми следва ", уточни Бейл.

Нападателят благодари на фамилията си, клубовете, за които е играл, треньорите и съотборниците си, както и на всички почитатели на футбола в Уелс.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР