УЕФА реши да наложи промени в Лигата на нациите от

...
УЕФА реши да наложи промени в Лигата на нациите от
Коментари Харесай

Промяна в Лигата на нациите и учредяването на трети клубен турнир са част от решенията на УЕФА

УЕФА реши да наложи промени в Лигата на нациите от сезон 2020/21, стана ясно от съвещанието на Изпълкома на централата в Любляна (Словения). Те засягат четирите дивизии, в които се подвизават тимовете и ще има разбърквания.

За идната конкуренция от другата есен в дивизиите „ А ”, „ В ” и „ С ” броят на тимовете ще бъде повишен от 12 на 16, до момента в който в последната дивизия „ D отборите ще намалеят от 12 на 7. От измененията се облагодетелства България, която се изкачва с една дивизия нагоре – от „ С ” в „ В ”. Също по този начин тимовете на Германия, Полша, Хърватия и Исландия ще останат в най-горната дивизия, откакто изпаднаха и трябваше да се подвизават в дивизия „ В ”.

От УЕФА стимулират решението си с желанието на всичките 55 асоциации за смяна, като се чака измененията да понижат безсмислените другарски мачове. Също по този начин срещите от шампионата ще се усилят от 138 на 162. Групите в другите дивизии ще бъдат избрани посредством чоп в Амстердам на 3-ти март следващата година.

От същото съвещания УЕФА разгласи основаването на нов клубен шампионат, който ще започва от 2021/22. Той ще се споделя Лига на конференциите и се чака да даде късмет на спомагателен брой тимове от разнообразни шампионати да вземат участие в европейските клубни шампионати. Регламентът на надпреварата към момента не е изцяло конкретизиран, само че се чака скоро от УЕФА да пояснят формата и по какъв начин ще става класирането за шампионата.

На своето съвещание УЕФА взе решение Санкт Петербург да бъде хазаин на финала в Шампионската лига през идващия сезон, последван от „ Алианц Арена ” в Мюнхен през 2022 и „ Уембли ” в Лондон през 2023 година Финалът в Лига Европа през 2021 година бе поверен на хегемона в шампионата Севиля на неговия „ Рамон Санчес Писхуан ”. Суперкупата на Европа през 2021 година пък ще бъде на „ Уиндзор Парк ” в Белфаст. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР