УЕФА облекчи временно правилата за финансов мониторинг на клубовете заради

...
УЕФА облекчи временно правилата за финансов мониторинг на клубовете заради
Коментари Харесай

УЕФА облекчи правилата за финансов мониторинг на клубовете

УЕФА облекчи краткотрайно разпоредбите за финансов мониторинг на клубовете поради рецесията, обвързвана с пандемията от ковид. Футболният сезон в Европа беше пресечен през март поради разпространяването на COVID-19.

Рестартът след дългата пауза, която за повече от водещите шампионати продължи към три месеца, съвсем на всички места е без аудитория, от което тимовете губят стотици милиони евро евентуални доходи.

"Отчитаме, че резултатът от пандемията ще се отрази на финансите на клубовете през 2020 и 2021 година и по тази причина предприехме мярка на облекчение на разпоредбите за финансов феърплей посредством въвеждане на характерни Ковид-19 регулации ", оповестиха от централата.

УЕФА посъветва националните федерации да затворят летния трансферен прозорец до 5 октомври, а не до обичайния 31 август. Новата дата е ден преди крайния период за потвърждаване на присъединяване на тимовете в груповата фаза на Шампионската лига и Лига Европа, която започва от 20-22 октомври, което е с месец по-късно от нормалното.

От УЕФА също по този начин продължиха с месец до края на юли периода, в който клубовете, които ще вземат участие в Евротурнирите, би трябвало да потвърдят, че нямат неуредени отговорности по заплати, налози и осигуровки и по прехвърляния.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР