Удовлетворяващият сексуален живот е ключът към щастливия брак – изследванията

...
Удовлетворяващият сексуален живот е ключът към щастливия брак – изследванията
Коментари Харесай

Каква е връзката между харизмата и сексуалното желание

Удовлетворяващият полов живот е ключът към щастливия брак – проучванията демонстрират мощна връзка сред половото задоволство и удовлетворението от връзката. В същото време данните също по този начин демонстрират, че и двете спадат в хода на брака.

И въпреки всичко по-внимателният взор върху данните разкрива по-сложна картинка. Докато честотата на удовлетвореността от секса и връзката понижава през годините за множеството двойки, някои въпреки всичко съумяват да поддържат високи равнища на полова интензивност и благополучие във връзката си в продължение на няколко десетилетия. Така въпросът за учените по връзките е следният: Кои са щастливите двойки, които поддържат пристрастеността си в дълготраен проект?

Според психолога от Йоркския университет (Канада) Ерик Ту и неговите сътрудници, някои проучвания демонстрират, че двойките, които съумяват да поддържат пристрастеността, са склонни да са по-екстровертни. Поради общителния си темперамент, екстровертите се срещат с и опознават повече хора и вследствие на това те също са склонни да вършат повече секс и да имат повече полови сътрудници, в сравнение с интровертите.

Въпреки това, данните за връзката сред екстровертността и дълготрайното брачно благополучие са смесени, като някои изследвания откриват такава, а други – не. Поради това Ту и сътрудниците му спекулират, че може би в този момент концепцията за екстровертност е прекомерно необятна и че това, което в действителност предсказва дълготрайно полово задоволство и задоволство от връзката, е характерен вид екстровертност, характерен неин аспект. В публикация, която неотдавна разгласяват, те допускат, че харизмата може да е личностната линия, която търсят.

Психолозите схващат харизмата като композиция от омагьосване и въздействие. Харизматичните хора са екстровертни, несъмнено, само че също така имат умеенето да карат хората освен да ги харесват, само че и да желаят да ги следват. Поради това харизматиците са склонни да се издигат до лидерски функции.

Характеристиките на харизмата са изследвани най-много в учредителен и лидерски подтекст. Харизматичните хора са симпатични, тъй като демонстрират дълбока угриженост за ползите и благополучието на другите. Хората към тях са трогнати от тази демонстрация на същинска угриженост и вследствие на това са въодушевени да ги последват.

Със сигурност динамичността на огромните групи е много друга от тази на интимните взаимоотношения, само че без значение от това, Ту и сътрудниците му допускат, че харизматичните хора също могат да имат по-удовлетворяващ полов живот и бракове заради същинската угриженост, която демонстрират за потребностите на колегата си.

От позиция на науката за взаимоотношенията, хората, които слагат потребностите на връзката пред своите лични, се смятат за хора с висока „ общностна мощ “. Когато става въпрос за половия живот на двойката, тези, които вършат приоритет да задоволят потребностите на колегата си, се споделя, че имат висока полова общностна мощ. Това включва аспекти като правене на секс, когато сътрудникът им е в въодушевление, даже и те да не са, както и отвореност към опитване на нови неща в спалнята.

 Study Time

Ту и сътрудниците му цитират проучване на швейцарския психолог Джон Антонакис, в което се открива, че хората могат да научат държанието на харизматичен водач на работното място. Например, харизматичните хора демонстрират страстите си, както в думите, по този начин и в жестовете си, по подобен метод, че да вълнуват хората към тях.

По същия метод харизматичните хора споделят възприятията на колектива. Тоест, вместо да се пробват да наложат волята си на групата, те демонстрират интерес към желанията на другите. Именно тази различна ориентировка прави харизматиците толкоз симпатични.

Човек може елементарно да види по какъв начин тези характерности са значими и за построяването и поддържането на приемливи интимни връзки. Те също по този начин съответстват с държанието, което брачните консултанти от дълго време предизвикват своите клиенти да възприемат, даже и да не са го наричали „ харизма “.

Ако желаете да сте харизматични в спалнята, пробвайте следното: не крийте страстите си от колегата, а покажете откровените си усеща. Освен това изслушвайте деликатно колегата си и покажете, че в действителност ви е грижа за неговото благополучие. И най-после, оставете настрани личните си потребности за момента и се концентрирайте вместо това върху удовлетворяването на потребностите на вашия сателит (това важи и за мъже, и за жени), като вярвате, че те надлежно ще отговорят на вашите.

По този метод вие и вашият сътрудник можете да създадете цикъл на взаимна грижа и деликатност, който ще поддържа пламъците на пристрастеността бурни доста години напред.

   
Източник: chr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР