Удовлетворението крие хаос във всички области на нашия живот: променя

...
Удовлетворението крие хаос във всички области на нашия живот: променя
Коментари Харесай

Лесни и креативни трикове за стимулиране на уморения ви ум

Удовлетворението крие безпорядък във всички области на нашия живот: трансформира метода, по който се отнасяме към другите, метода, по който управляваме страстите си, вцепенява тялото ни и притъпява мозъка ни. И до момента в който се стремим да поддържаме връзка с членовете на фамилията си, да се храним добре или да спортуваме, има моменти, в които забравяме да продължим да упражняваме мозъка си. Липсата на външни тласъци и новата еднообразност на деня, прави мозъка ни не „ толкоз чевръст “, колкото би трябвало, пише . 

" Излизането на улиците, поздравяването на съседа, прекарването на деня с сътрудниците... всичко ви кара да работите върху паметта и вниманието си ", изяснява Ева Винадер, шеф на платформата memoriK, фокусирана върху когнитивната стимулация. Тя споделя, че когато се задържаме по-дълго вкъщи, тази активност се стопира. А най-силно наранени от тази липса на стимулация са освен възрастните хора и децата, само че и хората, които не са имали рутинни действия за изпълнение по време на изключителното състояние. Ето за какво за всички тях е изключително значимо да се стремят да упражняват мозъка си.

Д-р Робърт Цилвети Портило, педиатър и медицински шеф на Института „ Адсалутем “, изяснява, че най-хубавият метод да поддържаме мозъка си деен е посредством установяването на модели. " Работа, учебно заведение и всички отговорности, които имахме преди карантината, работят, като нареждаме живота си. Сега, когато тези външни действия не съществуват, би трябвало да поставим старания, с цел да реализираме нещо сходно ", споделя той. И предлага да вършим " доста елементарни неща ", които имат позитивно влияние върху нашия разум.

Ева Винадер предлага да изберем нещо, което ни подхожда. " Първите предложени действия постоянно са судоку, само че в случай че не ви харесва, не би трябвало да се насилвате да го вършиме. Кръстословици, игри с думи, сформиране на описи, четене на рецепта и опит за запомняне на съставките, правене на умствена математика. Трябва да изберем действия, които са предизвикателни за вас ", споделя тя.

За да бъдем освен по-психически дейни, само че и да успокоим малко мозъка си, постоянно изтощен от непрекъснато излагане на екрани и терзания, доктор Цилвети Портило предлага да започнете с техниката за внимание, за да се научите да контролирате по-добре собствения си разум. " Практикуването на 10 или 15 минути разсъдливост дневно разрешава да се получат удобни резултати за пет дни ", показва той с концепцията, че това ограничаване може да се трансформира във опция за осъществяване на действия, които не сме се осмелявали да създадем до момента. 

Източник:  

Превод и редакция: Нели Тодорова 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР