Ударните кадрови промени на служебния кабинет на Румен Радев стигнаха

...
Ударните кадрови промени на служебния кабинет на Румен Радев стигнаха
Коментари Харесай

Служебният кабинет смени и шефа на АПИ след обявения търг за 2.4 млрд. лв.

Ударните кадрови промени на служебния кабинет на Румен Радев стигнаха и до основната Агенция " Пътна инфраструктура ". Звеното не е директно обвързвано с изборите, чието образуване е съществена задача на държавното управление, нито към него има подобен екшън, както в енергетиката, само че пък разпорежда поръчки за милиарди. И може би тъкмо по тази причина е едно от първите, в които ще има нови шефове.

АПИ ще се ръководи от Иво Иванов - доскорошен началник на Националното тол ръководство. Заедно с него в Управителния съвет влиза още Теодора Христова Чочева-Василева, която е била представител на ГЕРБ в Общинската изборна комисия в община Съединение и от 2016 година до 2018 година е била назначена за ръководител. Третият член на Управителния съвет е Николина Чапанова - дълготраен чиновник на организация, която още през февруари тази година влезе в управлението на пътната организация.

Рокадите се случват тъкмо ден откакто. Тя трябваше да е по нови правила, само че действително моделът повтаря тези на предходните, даже с спомагателни ограничавания, което стеснява кръга на участници до познатите огромни строители от времето на ГЕРБ. От Министерството на районното развиване и благоустройството обаче не загатват да има връзка сред търга и новите назначения.

Досегашният началник на АПИ -, бе назначен от министъра на районното развиване Гроздан Караджов в края на 2021 година Той е някогашният народен представител от " ИТН " и отстраняването му в този момент буди леко неразбиране, поради обстоятелството, че президентът Радев демонстрира огромна отзивчивост към хората на Слави Трифонов и им се доверява за разнообразни позиции във властта и в този момент.
Реклама
Новият ръководител Иво Иванов в действителност е досегашния началник на Националното тол ръководство, който беше назначен на този пост от предходния длъжностен министър на районното развиване Виолета Комитова през предишното лято. Тогава на специфичен брифинг бе оповестено, че тол системата в страната действително не работи, документите се обработват постепенно и не се следи за претоварването на камионите. В идващите месеци Иванов нямаше обществени изяви.

Той е приключил " Международни връзки " в Нов български университет и е специализирал в Оксфорд. Магистър инженер е по " Транспортен мениджмънт и логистика " във Висшето транспортно учебно заведение " Тодор Каблешков ". От биографията му излиза наяве, че е работил в екипа на омбудсмана на Република България, а по-късно, по времето на ГЕРБ, е бил шеф на дирекция " Комуникация и информация " в АПИ.
Миналото лято служебният министър Виолета Комитова назначи Иво Иванов (в дясно) за началник на Националното тол ръководство. Фотограф: Георги Кожухаров Свързани публикации АПИ желае да даде 2.4 милиарда лева за пътни поправки на обичаните строители на ГЕРБ 10 август 2022, 17:35 Служебното Министерство на регионалното развитие: нови поръчки за зимата, ново лице в ДНСК и без огромни заплащания за строители 9 август 2022, 17:03 Компаниите с най-нисък дълг: Когато застоят не е нещо неприятно 9 август 2022, 09:30 " Струма " скоро няма да мине през Кресненското дефиле 3 август 2022, 15:20 Пловдив даде обещание още 10 милиона на строителите, с цел да не блокират града 2 август 2022, 17:50 Непосилната лекост на смяната 29 юли 2022, 09:45 Вижте още публикации Етикети Персонализация
Ако обявата Ви е харесала, можете да последвате тематиката или създателя. Статиите можете да откриете в секцията Моите публикации
Автор Ивайло Станчев
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР