Удължават работното време на НПК Асенова крепост от днес (01.06.20

...
Удължават работното време на НПК Асенова крепост от днес (01.06.20
Коментари Харесай

Удължават работното време на Асеновата крепост заради намалелият туристически поток

Удължават работното време на Наказателно-процесуален кодекс Асенова цитадела от през днешния ден (01.06.20 г.). Туристите ще могат да посещават обекта от 09:00 ч. до 20:00 ч., без почивен ден. Цените на входните такси остават без смяна. Асеновата цитадела бе един от дребното обекти в България, който остана отворен за гости, при съблюдаване на всички условия и заповеди на здравния министър. Функционирането му не бе прекратена, защото е навън.
Заради ограничавания брой туристи по време на разпространяването на пандемията от новия ковид COVID-19, националният монумент на културата не е съумял да осъществя предстоящите за интервала доходи. Официалното разкриване на туристическия сезон през днешния ден е мотив за удължение на работното време за да се направи опит за привличане на повече гости и да се компенсира отчасти пропуснатото, разясни шефът на Оперативна програма " Туризъм " към община Асеновград Димитър Кирков, под чието стопанисване не обектът. Предвижда се през юли и август пък националният монумент да посреща туристи от 09:00 ч. до 22:00 ч. в дните петък, събота и неделя, а до 20:00 ч. да - в останалите дни.
Кирков заяви, че през миналата седмица се е провела среща сред Оперативна програма " Туризъм " и туроператори от Пловдив и Асеновград. Те са дискутирали взаимна работа през идния летен сезон и ограниченията за привличане на туристи към района. Сред разискваните направления и обекти в община Асеновград и посрещането на гости в тях са били Наказателно-процесуален кодекс Асенова цитадела, Палеонтологичен музей, Исторически музей, Етнографската къща, Старинно учебно заведение " Свети Георги ", пещера " Добростански бисер ", скално светилище " Беланташ " и местностите " Караджов камък " и " Хайдушки камък ". В полемиката са взели участие и представители на къщи за посетители и комплекси в родопските села Мостово и Врата.
По време на срещата са се разискали и разнообразни разновидности за рекламиране и разпространение на туризма в целия пловдивски район. За времето на изключителното състояние (от 13.03.20 година до 13.05.20 г.) Наказателно-процесуален кодекс Асенова цитадела е посетена от близо 8 100 туристи. На най най-вече гости националният монумент на културата се е радвал през миналия месец май – повече от 4 500. Едва 195 са били туристите през април, а към 3 400 – през март.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР