Удължаване на учебната година у нас с две седмици, през

...
Удължаване на учебната година у нас с две седмици, през
Коментари Харесай

Учителите искат удължаване на учебната година

Удължаване на образователната година у нас с две седмици, през юни, е належащо да стане до две години, с цел да бъде българското обучение в действителност качествено. Това съобщи ръководителят на Синдиката на българските учители Янка Такева, която участва на обичайна спартакиада на синдиката, провеждаща се във Варна.

Сега образователните дни, като се считат ваканциите и формалните празници, са единствено 270, а предметите са увеличени, добави тя.

Близо 4 500 са българските учители, които се назначават от шефовете на образователни заведения на срочни трудови контракти, това е неточност и по тази причина ще настояваме министърът на образованието проф.Сашо Пенов да поправя тази неправда, съобщи още Такева пред БНР.

Междувременно министърът на образованието и науката проф.Сашо Пенов съобщи, че в случай че няма справедливи компликации, свързани с епидемиологичната конюнктура, надали ще има някакви други проблеми към първия образователен ден.

По думите му, има недостиг на фрагменти, изключително в областта на IT технологиите, математиката и естествените науки.

Младите експерти не могат да бъдат привлечени в просветителната система единствено с по-високите хонорари там все още, а всеки би трябвало да работи като преподавател с готовност и обич, тъй като не може да се чака, че общественият статус в публичния бранш ще бъде по-висок от този в частния, счита той.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР