Учудена съм от начина, по който може човек да лъже

...
Учудена съм от начина, по който може човек да лъже
Коментари Харесай

Сачева: ПП-ДБ лъжат, без да им мигне окото

Учудена съм от метода, по който може човек да лъже без да му мигне окото. Ние започнахме градивно, говорихме по разнообразни тематики. Казахме, че Асен Василев е мощно спорна персона и имаме запаси. Но защото имаме 3 целта, по които сме обединени – правосъдна промяна, Шенген и еврозоната и заради отговорността ни казахме, че ще приемем тримата министри на правораздаването, на Министерство на вътрешните работи и на финансите да продължат след ротацията.

Това съобщи пред bTV Деница Сачева от ГЕРБ. Политическа партия протакаха преднамерено, с цел да могат да изчерпят времето, акцентира Сачева.

Споразумението от 14 страници беше готово в забележителна степен, даже по думите на Кирил Петков. Не се разбрахме за период за службите, по съответния текст за закона за правосъдната власт и по съответния текст за следствената загадка и нейното отпадане. Имахме релативно единодушие съвсем по целия Министерски съвет, като се изключи министъра на електронното ръководство. Подалите отводи са министри и сега. Нали са показани като специалисти, те са поели ангажимент да ръководят 18 месеца и би трябвало да носят своята отговорност пред България, уверена е Сачева. В този лист с имена на министри нямаше нищо изненадващо за сътрудниците от Политическа партия. От самото начало Политическа партия дадоха поръчки, че се пробват да провалят първия мандат. Те желаеха още през цялото време да бъде с втория мандат, сподели Сачева. Всички имена в листата с министри бяха разисквани и разговаряхме, няма нито едно ново име, добави Сачева. Политическа партия сменяха своето мнение защо ли не.

На договарянията бяхме без телефони съзнателно, само че си водих извънредно подробни мемоари, и най-малко 40% от времето сме говорили за Тагарев. На Политическа партия не им хареса това, че Габриел направи професионални забележки към работата на Тагарев, и за метода, по който той е изпълнявал отговорностите си като министър. И вместо да й се отговори съответно, от Политическа партия обясняваха общи постановки. Договорено беше Ивелина Василева да размени Юлиян Попов, както и Жечо Станков да стане министър на енергетиката. Няколко часа по-късно Политическа партия родиха концепцията шефът на БЕХ да бъде от Политическа партия, сподели Сачева.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР