Учителската професия е призвание, което отваря за децата тайните на

...
Учителската професия е призвание, което отваря за децата тайните на
Коментари Харесай

Иска се само желание и любов! Постъпка на учителка възхити

Учителската специалност е предопределение, което отваря за децата тайните на знанието. Жена описа за една българска учителка, която е съумяла да пробуди интереса на учениците си към четенето. Във времена, в които вниманието на подрастващите, а и освен, постоянно може да бъде " превзето " от бързото дигинално наличие. За будителската активност споделя Жени Генова.

Йорданка Добрева, която преподава по БЕЛ в сливенското ОУ " Димитър Петров ", постоянно води своите третокласници в локалната библиотека. Там малчуганите връщат книгите, взети за прочит, и си избират нови заглавия.

" Цяло наслаждение е да следим тези будни, интелигентни деца, с искрящи пламъчета в очите, по какъв начин с неспокойствие разлистват и избират своите книги. Колко разностранни ползи и желания имат! ", написа Жени Генова.

Тя добавя, че учениците споделят усещанията си от прочетеното и в учебно заведение. А след това с неспокойствие чакат новото си посещаване в библиотеката.

" За една учителка, която разсъни обич към книгите и накара децата да четат. Да си преподавател е предопределение и малко на брой са тези, които в действителност горят в своята работа ", разяснява Генова.

" Не е толкоз мъчно, нали?! Иска се единствено предпочитание и обич! Децата са умни и прелестни! Само би трябвало някой /ние всички!/ да ги насочва в вярната посока! ", добавя тя.

Вижте цялата обява, споделена от Жени Генова.:

За една учителка, която разсъни обич към книгите и накара децата да четат. Да си преподавател е предопределение и малко на брой са тези, които в действителност горят в своята работа Защото учителстването не е единствено в учебно заведение, а е активност, която се демонстрира във всички сфери на работата с децата.

Искам да споделя за една учителка, която има това предопределение, а нейната задача е да разсъни в децата обич към книгите и четенето и те с неспокойствие да чакат деня, в който ще посетят библиотеката.

Всеки месец тя води целия клас в Регионална библиотека " Сава Доброплодни ", с цел да върнат прочетените книжки и да си изберат нови. Цяло наслаждение е да следим тези будни, интелигентни деца, с искрящи пламъчета в очите, по какъв начин с неспокойствие разлистват и избират своите книги. Колко разностранни ползи и желания имат!

От какъв брой доста неща се интересуват и вълнуват! А след това както разбрахме и споделят своите усещания в класа. За това, несъмнено, заслуга имат както родителите, по този начин и основно учителката, която с доста обич ги насочва и стимулира. Децата са удовлетворени, очите им греят, раничките им са цялостни с книги, които нямат самообладание да прочетат. Мисията е изпълнена!

Не е толкоз мъчно, нали?! Иска се единствено предпочитание и обич! Децата са умни и прелестни! Само би трябвало някой /ние всички!/ да ги насочва в вярната посока! Прекрасната учителка е госпожа Йорданка Добрева, а щастливите деца са от 3-в клас на IV ОУ " Димитър Петров " - гр.Сливен. Надявам се да има повече такива учители!
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР