Учителката, обвинявана за побой над 2-годишно дете в панагюрската детска

...
Учителката, обвинявана за побой над 2-годишно дете в панагюрската детска
Коментари Харесай

Обвинената в побой над дете учителка не била наградена

Учителката, упреквана за побой над 2-годишно дете в панагюрската детска градина " Пролет ", не е награждавана. Това дадоха отговор на наше питане от общината в средногорския град.

Повод за въпросите ни стана присъединяване на родителите и бабата на малкия Кристиян Налбантов. Те търсят правдивост от 5 септември предходната година, когато момченцето е единствено за втори ден на градина, а следобяд дядо му го взема с насинено лице.

Близките му и до момента не имат вяра на чутите тогава пояснения от госпожата му - Павлина Ерова, че синините са от захапване на друго дете. Наскоро били огорчени, научавайки, че учителката не е осъдена, напуснала е по свое предпочитание, възползвала се е от опцията за ранно пенсиониране и по този мотив получила премия от общината.

От локалната администрация обаче изрично отхвърлят да са давали отличие на Ерова. Ето отговора от ведомството без редакторска интервенция:

" Във връзка с оповестена на 13.02.2018 година от Вас публикация „ Битият Кристиян от Панагюрище плаче, като чуе градина “, Ви известявам, че учителката Павлина Ерова не е получавала премия от Община Панагюрище. Трудовото правно отношение на госпожа Ерова е прекъснато със Заповед № 34/06.10.2017 година на Директора на ДГ „ Пролет “, който е и шеф на същата.

Съгласно настоящата нормативна уредба, шефът на държавна или общинска детска градина управлява просветителния развой в институцията и възнамерява, провежда, управлява и дава отговор за цялостната админстративно-правна и финансова активност на институцията, подписва, променя и приключва трудови контракти с педагогическия и непедагогическия личен състав в сходство с Кодекса на труда, провежда ефикасното ръководство на личния състав и други.

Кметът на община Панагюрище не е в трудово правно отношение с педагогическия и непедагогическия личен състав на ДГ „ Пролет “. Цялата вътрешнонормативна уредба се утвърждава от педагогическия съвет на ДГ „ Пролет “, с ръководител – Директора на детската градина.

А що се касае до изясняването на случая с детето в ДГ „ Пролет “, Община Панагюрище спомага интензивно на всички способени органи.

Моля да бъде правилно показана информацията.

***
Радка Костуркова

Главен специалист " Култура и туризъм "
и " Връзки с обществеността "

Община Панагюрище ".

Припомняме, че след извършените на 11 февруари наставнически митинги в Пазарджик участници обявиха желанията си да участват пред Съдебната палата в Панагюрище на 13 март, когато е първото съвещание по гражданското дело на Налбантови против Ерова. Те обявиха, че не желаят парични обезщетения, единствено заслужено наказване за отговорните.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР