Учители от СУ Николай Катранов“ в Свищов имаха възможност да

...
Учители от СУ Николай Катранов“ в Свищов имаха възможност да
Коментари Харесай

Учители от Свищов участваха в работна среща по екопроект във Финландия

Учители от СУ „ Николай Катранов “ в Свищов имаха опция да се срещнат от близко с финландската просветителна стратегия.

 u3

В продължение на седмица екип от школото гостува в град Пори, Финландия. Визитата бе част от работна среща по план „ Планетата е наш дом “ („ Тhe planet is our home: let’s join not to waste it! “), изпълняван по стратегия „ Еразъм + “. Проектът е обвързван с екологичното образование и опазването на околната среда. Той се извършва от няколко европейски учебни заведения, измежду които е и свищовското образователно заведение.

„ В работната среща във Финландия участваха още учители от Полша, Италия, Словения, Румъния и домакините от Пори. В свищовската делегация бяха шефът на учебното заведение Генади Иванов, координаторът на плана Оля Михова, заместник-директорът Йорданка Тодорова и учителят по естествени науки Валентина Петкова “, осведомиха от кметството в крайдунавския град.
Педагозите разгледали образователната база на учебното заведение в Пори, където се приготвят възпитаници в няколко специалности.

 u

„ Изключително съвременна база и огромни вложения за просветителния развой. Във филиала на учебното заведение в град Раума, където учениците учат специалности, свързани с морския превоз, единствено оборудването в залата на симулационния център е на стойност 3 милиона евро “, споделиха свищовските прподаватели.

Гостите са разгледали също локална електроцентрала, както и остарялата част на град Раума, която е включена като архитектурен монумент в листата на международното културно завещание на ЮНЕСКО. Учителите от партньорските европейски учебни заведения са били специфични посетители и на градската администрация в град Пори, срещайки се персонално с кмета на обитаемото място.

Мисълта за планетата и опазването ѝ участва напълно естествено във всяка човешка активност. Мисленето на хората във Финландия е насочено надалеч в бъдещето и в тази посока бихме могли да получим скъп опит от своите сътрудници от град Пори, обявиха още учителите от СУ „ Николай Катранов “.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР