Учители настояват незабавно да се премине към дистанционно обучение. Те

...
Учители настояват незабавно да се премине към дистанционно обучение. Те
Коментари Харесай

Учители: Мерките са неадекватни, искаме онлайн обучение

 Учители упорстват неотложно да се премине към отдалечено образование. Те са на мнение, че мярката би трябвало да остане в действие най-малко два месеца.

" Мерките, които се взимат сега са безусловно несъответстващи. Ние, учителите работим във високорискова среда и на процедура сме на първа линия. Знаете каква е обстановката в учебно заведение - тесни класни стаи, огромен брой възпитаници, няма отдалеченост ", сподели преподавателят от Варна Лилия Стоянова пред bTV. 

Тя изрично съобщи, че противоепидемичните ограничения, признати от просветното министерство, не работят, защото има разбъркване на потоците от възпитаници. Според нея няма метод COVID-19 да се ограничи, тъй като се популяризира дифузно.

" Имаме доста заболели сътрудници. Много мъчно се обезпечават заместници. Децата, в множеството случаи, прекарват вируса без признаци, поддържат връзка с другите, не се карантинират. Здравната система се задъхва, най-после никой няма да получи здравна грижа - не тъй като лекарите не желаят, а тъй като не могат ", добави още Стоянова.  

Учителката посочи, че тя и сътрудниците й влизат в клас единствено с маска, което не е задоволителна предварителна защита. Тя е на мнение, че образованието в електронна среда е дейно и качеството е задоволително високо.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР