Учители, директори, ученици, университетски преподаватели, предприемачи и представители на неправителствени

...
Учители, директори, ученици, университетски преподаватели, предприемачи и представители на неправителствени
Коментари Харесай

Дигиталното образование събира ученици, учители, изследователи и предприемачи в София Тех Парк

Учители, шефове, възпитаници, академични преподаватели, бизнесмени и представители на неправителствени организации ще споделят опит и положителни практики за дейно потребление на цифровите технологии за възстановяване на качеството на преподаването и ученето.

Те са измежду участниците в проведения от Министерството на образованието и науката конгрес “Образование за утрешния ден ” , който ще се организира на 12 декември 2023 година, вторник в София Тех Парк, зала „ Джон Атанасов “. Той ще бъде открит в 10:00 часа от министъра на образованието и науката проф. Галин Цоков и ще продължи през целия ден.

Участниците ще се срещнат с вдъхновяващи образци за това по какъв начин цифровите технологии се ползват сполучливо в просветителната сфера . По време на форума те ще имат опция да посетят и просветително ревю , където разнообразни организации ще показват цифрови и STEM-базирани запаси, материали, принадлежности и разработки в помощ на учебната система. В ревюто ще вземат участие и пет учебни заведения , които ще показват положителни образци в използването на цифрови технологии в образованието. Това са Технологично учебно заведение „ Електронни системи “ към Техническия университет в София – ТУЕС, Професионалната гимназия по електроника в Правец, ОУ „ Васил Левски “ в Разград, Природоматематическата гимназия в Кюстендил и СУ „ Иван Вазов “ – Вършец.

С видео презентация във форума ще се включи Андреас Шлайхер , началник на Програмата за интернационално оценяване на учениците PISA и шеф Образователни политики в Организацията за икономическо съдействие и развиване.

Първият от трите панела на форума е отдаден на „ Дигиталните технологии като ускорител и изравнител на благоприятни условия “. В него презентации ще създадат шефовете на 90 СУ „ Ген. Хосе де Сан Мартин “ в София Йорданка Неделчева и на СУ „ Христо Ботев “ Карнобат Иван Стоянов. Своя опит в използването на високи технологии в образованието ще показа и Таня Сребрева, преподавател в ОУ „ Александър Георгиев Коджакафалията “ в Бургас.

По време на втория панел „ Дигитално просветително наличие “ своя опит ще показват представители на разнообразни организации като Уча.се, Кан Академия България, Книговище и Коалиция за медийна просветеност. Свои презентации ще създадат Ангел Ангелов от СУ „ Сава Доброплодни “ в Шумен и проф. Сотир Сотиров от Университет „ Асен Златаров “ в Бургас. Излъчени ще бъдат видеа с присъединяване на учители, които най-активно са създавали уроци в „ Дигиталната раница “.

Последният панел е отдаден на изкуствения разсъдък и образованието на бъдещето. В него ще взе участие Мария Дренчева, ученичка в СМГ и откривател в Институтa зa ĸoмпютъpни нayĸи, изĸycтвeн интeлeĸт и тexнoлoгии (INSAIT). Презентации ще имат Борис Михайлов от Пловдивския университет „ Паисий Хилендарски “, Елена Вързилова, преподавател по български език и литература в ЕГ „ Иван Вазов “ в Пловдив и Красимир Стоев от Академия „ IТ гении “.

Форумът ще приключи с презентация на Райчо Райчев , създател на EnduroSat – първата българска компания, профилирана в създаването на наносателити и основател на нейната просветителна стратегия Космически провокации.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР