Учител в Димитровград отказа да получи наградата си днес по

...
Учител в Димитровград отказа да получи наградата си днес по
Коментари Харесай

Учител в Димитровград отказа награда

Учител в Димитровград отхвърли да получи премията си през днешния ден по време на тържеството за 24 май с аргумента, че не утвърждава водената политика в областта на образованието и нагласените състезания. Това се случва за първи път, откогато в града съществува традицията за тези оценки.

Мария Милкова е старши учител по история с дълготраен стаж в ОУ „ Пенчо Славейков “, чийто колектив я предлага за наградата, а номинацията утвърждават общинска комисия и локалният парламент. Днес тя им благодари за опцията да съобщи обществено позицията си и честити празника на възпитаници, просветители и жители.

Традиционно на 24 май Димитровград отличи най-изявените си учители, дейци на културата и възпитаници. Поздравиха ги кметът Иво Димов и ръководителят на общинския съвет Гергана Кръстева.



Двама ученици на ПМГ „ Иван Вазов “- Теодор Казаков и Калоян Добрев, получиха грамоти „ За реализирани високи просветителни триумфи, издигане престижа на учебното заведение и община Димитровград ”. Зрелостниците са и носители на наградата „ Символ на гимназията ” за значими достижения и издигане престижа й през целия им интервал на образование.

Таня Канева, старши преподавател в Детска градина „ Звънче ” и учител с дългогодишна процедура, получи званието „ Учител на 2023 година “ в направление „ Предучилищно и учебно обучение ”.

Татяна Къшева, старши преподавател по професионална подготовка „ Хотелиерство, ресторантьорство и кетъринг ” в Професионална гимназия „ Проф.д-р Асен Златаров ”, бе отличена в направление „ Природо-математически науки ”.

Калоян Добрев, старши преподавател по британски език в Профилирана езикова гимназия „ Д-р Иван Богоров ” сграбчи наградата в направление „ Хуманитарни науки ”. Калоян Добрев е старши дипломат на Европейския парламент в България, като двама от учениците му са определени да вземат участие в интернационалните конгреси.



Лушка Тонева, старши преподавател по музика в прогимназиален стадий в Основно учебно заведение „ Алеко Константинов ”, е с 18-годишен педагогичен стаж, а от 2012г. е учител там и към този момент 10 години е началник на вокална група „ Щастливците ” към учебното заведение. Днес тя получи премията на общината в категория „ Изкуство ”.

Специалния приз на Община Димитровград „ Деец на културата ” за 2023 година получи Ирина Костадинова – ръководител на Народно читалище „ Христо Ботев - 1902 ” от 2008 година и живописен началник на танцов състав „ Тракия ”. Тя е основател и основател на самодейността „ Хора за хората ”, която започва през декември 2014г. и се провеждана ежеседмично в Димитровград, за което получава плакет от кмета на общината. През 2021 година е удостоена и с грамота от Министерство на културата за принос в развиването и одобряването на читалищното дело.



Традиционно общоградското честване на Деня на Светите братя Кирил и Методий в Димитровград стартира с Парад на буквите, в който се включиха ученици на учебните заведения, водени от Забавно-духов оркестър, танцов център „ Галаксико “, хор и мажоретки от ОУ „ Пенчо Славейков ”.

В община Димитровград има осем съществени учебни заведения, едно обединено и едно приблизително, две профилирани и една професионална гимназии, в които се образоват близо 4211 възпитаници от I до XII клас.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР