Училищните квартали в Кентъки отменят часовете по-малко от 2 седмици след началото на учебната година поради Covid-19, вируси и стрептококови огнища

...
Два училищни района в източен Кентъки отмениха присъствените занятия тази
Коментари Харесай

Два училищни района в източен Кентъки отмениха присъствените занятия тази седмица след нарастване на заболяванията, включително Covid-19, респираторни вируси и стрептокок сред учениците и персонала, според местните власти.

Училищният район на окръг Лий, в който се записват малко под 900 ученици, отчете 82% намаление на посещаемостта миналия петък, което се дължи на заболявания, включително грип и настинки, каза началник Ърл Рей Шулър.

Окръг Лий започна учебната година на 8 август. До понеделник тази седмица степента на посещаемост е спаднала до 81%, като 14 членове на персонала също са болни, каза Шулър.

Шулър каза, че всички сгради и автобуси се дезинфекцират и всички ученически дейности за остатъка от седмицата са отменени.

Класната работа ще се извършва дистанционно през остатъка от седмицата. Присъственото обучение се завръща в понеделник.

Учениците, които са имали Covid-19, ще трябва да носят маски в продължение на пет дни, когато учениците се върнат в училище, каза Шулер.

Училищата на окръг Магофин, които имат приблизително 1800 ученици, отбелязаха спад на посещаемостта от 95% миналата седмица до 83% в сряда, каза директорът на училищата в окръг Магофин Крис Медоус пред CNN по телефона.

Медоус каза, че районът е взел решение в сряда да отмени часовете за остатъка от седмицата и ще накара учениците да се върнат на училище в понеделник.

„Ние просто продължаваме да виждаме тенденция“, каза Медоус. „Не е лесно решение, не обичам да затварям училище.“

„Това е времето, когато учениците се аклиматизират“, каза Медоус.

Медоус каза, че някои родители съобщават, че децата им имат вирус, който обикновено продължава до 48 часа.

Училищният персонал, включително шофьори на автобуси и пазачи, също отсъстваха поради широко разпространените заболявания, добави Медоус.

Имаше около 45 случая на Covid-19, регистрирани в областта в понеделник и вторник, каза директорът на отдела за обществено здраве на окръг Магофин Пийт Шепърд пред CNN.

Той добави, че броят на случаите не включва тези, които са дали положителен тест у дома.

„Грипният сезон още дори не е започнал“, каза Шепърд. „Така че това ще бъде следващото нещо с Covid, (което) наистина ще засили нещата отново.“

Шепърд каза, че въпреки че хората са изпитвали леки симптоми, те трябва да продължат да внимават, за да ограничат разпространението.

„Знаем, че сега всички са свалили бдителността си, все още трябва да си измиете ръцете, да правите всички предотвратими неща“, каза Шепърд. „Ваксините са ключът. Те просто трябва да отидат да си направят ваксините и да направят това, което CDC препоръчва по отношение на хигиената и всичко останало.

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР